Nieuws

Het grootste rondreizende festival van Nederland strijkt dit jaar weer neer in het centrum van Sittard!

Poppodia voor een dag.
Het grootste rondreizende festival van Nederland strijkt dit jaar weer neer in het centrum van Sittard. Er zullen 27 van de meest talentvolle acts van dit moment acte de presence geven op 29 oktober. Bijzonder dit jaar is verscheidenheid qua deelnemende locaties maar ook de groei hierin. Live muziek leeft in Sittard!

Tijdens de Popronde vormen locaties in het centrum van de stad een etalage voor opkomend Nederlands talent. Naast cafés en poppodia fungeren ook kunstgalerieën, de bibliotheek en andere bijzondere plekken als podia. In Sittard zijn maar liefst 13 locaties ‘poppodium voor een dag’. Denk dan aan nieuwkomers zoals Sjpassie (preview), het Phillokaal & RockSo Music maar ook ‘good old’ café Dwaas en De Hollande die alle edities hebben meegedaan of Proeflokaal ’t Hophuys.

Programma op zaterdag 29 oktober.
Om 13.30u start het programma van Popronde Sittard in het Gruizenkerkje met een officiële opening en vervolgens een klassieke act, BARTH. Tevens zijn er previews om al wat stemming te creëren. ’s Avonds wordt gestart vanaf 19.30u met De Toegift in het Filmhuis de Domijnen, geniet van country meets soul in Kafee de Kup met BOAZ om 21.30. Zin in indie/post-punk? Dan ga om 22.15u los bij FIEP in Ernesto’s Popcantina. De laatste act staat zoals gebruikelijk in The Groove, daar zal Wasted Youth Club de boel even goed laten rammelen. Check vooral het volledige programma op de website: Sittard 29 Oktober | Popronde

Alle concerten zijn gratis toegankelijk

Over de Popronde
De Popronde is hét reizende muziekfestival van Nederland. Vanaf zaterdag 10 september tot en met zaterdag 3 december reizen de 99 geselecteerde acts langs 42 steden door het hele land. Singer/songwriters, rappers, rockers en producers, de Popronde is niet aan een muziekstijl gebonden en alle concerten zijn gratis toegankelijk.

Popronde tourt 12 weken door Nederland. Elke donderdag, vrijdag, zaterdag  en zondag vindt in 4 verschillende steden een Popronde plaats, met elk een unieke programmering. In iedere stad is het centrum het festivalterrein en vormen de vele deelnemende locaties de etalage voor de meest talentvolle muzikanten van het moment, die in de voetstappen treden van oud-deelnemers als Kensington, Racoon, De Staat, Chef’Special, Rondé, My Baby, Wies, Froukje en Meau.   

                                                      

Kijk voor informatie over de Popronde, de selectie van 2022 en het programma van de steden op http://www.popronde.nl

 

 

 

Sociale media Popronde:

Voor meer informatie over de Popronde:

Foto’s: Jonny Ladeur

 

 

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht