Nieuws

Poppodium Grenswerk weer open voor publiek

Vijftien concerten voor 80 mensen: We kunnen weer!

Poppodium Grenswerk gaat weer open. Grenswerk start vanaf 3 juli met een reeks optredens voor 80 personen. De concertreeks onder de naam We kunnen weer! bevat namen als Tim Knol, Roxeanne Hazes, Akwasi en The Kik, aangevuld met een hele rits regionale artiesten. In de zaal zullen zitplekken gecreëerd worden waarbij alle corona-maatregelen in acht genomen worden. De kaartverkoop voor deze concerten start aanstaande vrijdag om 10:00 via de website van Grenswerk.

Het Venlose poppodium is blij eindelijk weer artiesten en bezoekers in het podium te kunnen ontvangen. “Het zijn rare maanden geweest. En nog steeds natuurlijk. Concerten organiseren voor 80 personen is op geen enkele manier rendabel, maar we vinden toch dat we de deuren weer open moeten gooien, dat is onze rol. En dat voelt ook weer goed. Het zullen hele intieme optredens worden, je zit dicht op de artiest,” zegt programmeur Johan Hauser.

Grenswerk wist een aantal grote namen als Roxeanne Hazes, The Kik en Tim Knol te strikken. Maar het zwaartepunt ligt ook heel nadrukkelijk bij lokale artiesten als Baer Traa, Blackbird, Frans Pollux, Lone Road Station, Afterpartees. Johan Hauser: “We willen graag weer wat perspectief bieden aan artiesten uit de regio. Een optreden om naartoe te werken, en een fatsoenlijke gage. Dat is een bewuste keus. En de crisis leert ons misschien ook wel dat we het af en toe dichter bij huis moeten zoeken.”

Zoals het er nu naar uitziet biedt de overheid podia de mogelijkheid om vanaf 1 juli weer concerten te organiseren voor 100 bezoekers. Die bevestiging moet nog komen, maar Grenswerk wilde daar niet op wachten. In Grenswerk is het aantal van 100 bezoekers net niet haalbaar als alle coronamaatregelen in acht worden genomen. Daarom worden per concert 80 tickets verkocht. Grenswerk volgt daarin het protocol dat is opgesteld door de VNPF (Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals). Tickets zijn alleen per 2 verkrijgbaar. Stoelen staan per twee bij elkaar, met anderhalve meter tussen de volgende twee stoelen. Bij binnenkomst worden bezoekers langs de bar op de foyer richting de zaal geleid naar hun zitplekken. De concerten zijn volledig cash-less en er is geen deurverkoop, tickets worden alleen online verkocht.

Volledige programma:
Vrijdag 03.07 Akwasi
Zaterdag 04.07 Baer Traa
Zondag 05.07 Tim Knol

Vrijdag 10.07 Drum & Beeker
Zaterdag 11.07 Blackbird
Zondag 12.07 ……..

Vrijdag 17.07 De Andrew & Jasper Rock ’n Roll Revue
Zaterdag 18.07 Dave & Arjan van The Kik
Zondag 19.07 The Ragtime Rumours

Vrijdag 24.07 Bert van den Bergh
Zaterdag 25.07 Lone Road Station
Zondag 26.07 Afterpartees

Vrijdag 31.07 Ton Engels
Zaterdag 01.08 Roxeanne Hazes
Zondag 02.08 Frans Pollux

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht