Nieuws

Poppodium Grenswerk organiseert Kindermuziekweek: Muziek voor de allerjongsten

Begin april staat het land in het teken van muziek voor de allerkleinsten, in de Kindermuziekweek. In Venlo wordt de kindermuziekweek georganiseerd door Poppodium Grenswerk. In de Kindermuziekweek zal het poppodium een muzikaal programma aanbieden voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar oud in het poppodium en op basisscholen in de gemeente Venlo.

De Kindermuziekweek wordt op vrijdag 27 maart feestelijk geopend met een kinderdisco in het Grenswerk Café. Deze disco is gratis en publiekelijk toegankelijk. Van 16.00 tot 18.00 uur kunnen kinderen en hun ouders het weekend in dansen met dj Thissa.

Van dinsdag 29 maart tot en met vrijdag 3 april organiseert Grenswerk ‘Pop-op je school’. Verschillende Venlose muzikanten, waaronder Tasilo Pieck en singer-songwriter Jelske, doen verschillende schoolpleinen en klassen in de gemeente aan voor een pop-up muziekoptreden.

Op woensdag 1 april zijn circa 600 basisscholenleerlingen uitgenodigd om een optreden bij te wonen van kinderrockband Hippe Gasten. Het poppodium wil kinderen zo in aanraking laten komen met wat er in een poppodium te doen is en hen een concert laten beleven.

Tot slot opent Verdieping Nul, de playground van Poppodium Grenswerk, op zondag 5 april haar deuren voor kinderen die willen weten wat er komt kijken bij het volgen van muzieklessen, repeteren in een band en zelfs het opnemen van een nummer. Verdieping Nul is de broedplaats voor nieuw talent van Poppodium Grenswerk, met oefenruimtes voor lessen en repetities en een studio.

Grenswerk-directeur Tim Gaal: “Voor de toekomst van de popcultuur in Venlo is het triggeren van jonge inwoners van de stad een van de allerbelangrijkste taken van ons als podium. Verdieping Nul is letterlijk en figuurlijk de ruimte voor beginnende muzikanten om zichzelf te ontwikkelen en te ontdekken. Je kunt er repeteren, les krijgen en zelfs opnemen. Tijdens de Kindermuziekweek willen we die ruimtes de volle aandacht geven.”

De activiteiten die tijdens de Kindermuziekweek plaatsvinden worden deels met hulp van de Cultuurimpuls gerealiseerd. De Cultuurimpuls werd vorig jaar door zes grote basisinstellingen van de gemeente Venlo, waaronder Poppodium Grenswerk, gelanceerd. De Cultuurimpuls ziet kunst als de katalysator voor culturele, sociale en economische ontwikkeling in Venlo. In samenwerking met Gemeente Venlo zijn er middelen gereserveerd die de komende komende jaren ingezet worden in de vorm van projecten, workshops, evenementen.

Het programma kwam mede tot stand door medewerking van Cultureel Platform Venlo, Gemeente Venlo en Provincie Limburg.

Activiteiten Kindermuziekweek:
Vrijdag 27 maart:                               Thissa’s Kinderfissa, Grenswerk Café (kinderdisco)
Dinsdag 29 maart – vrijdag 3 april:   Pop-op je school (pop-up muziekoptredens)
Woensdag 1 april:                             Concert Hippe Gasten
Zondag 5 april:                                   Open dag Verdieping Nul

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht