Nieuws

Popmuziek voor 50 plussers

Nieuw podium voor 50+ muzikanten, zangers en muziekliefhebbers.
De gemeenten in de Westelijke Mijnstreek zijn weer twee initiatieven voor ‘jongere ouderen’ rijker. Vanaf augustus/september kunnen zij actief met popmuziek aan de slag via ‘Join the Band’ en het ‘Popkoor 50+’ . Initiatiefnemer is Stichting Podium Plus (StiPP), een gloednieuwe stichting die sociaal-culturele activiteiten organiseert voor de 50-plusser.

‘Medioren’ worden ze ook wel genoemd, mensen die de 50 zijn gepasseerd en gezond en gelukkig oud willen worden. Ze willen actief blijven, zoeken sociale contacten met gelijkgestemden, houden van kunst en cultuur en hebben tijd. Dé ideale omstandigheden en voorwaarden om als jongere oudere zélf iets op te starten, en daarmee een bijdrage te leveren aan het culturele- en het ouderenbeleid.
Dat is de visie van Wil Boumans, Alice Poussart, Ton Huijsmans, Marcel Savelkouls en Jules Peters. Samen richtten ze een jaar geleden een werkgroep op die een stichting werd. Met hulp van subsidiënten, sponsoren en partners, waaronder Artamuse en ‘Pop in Limburg’, zijn daar twee concrete projecten uit geboren die in oktober van start gaan.

Join the band brengt 50 plussers die (weer) in een band willen spelen samen. Ze kunnen daarbij kiezen uit twee varianten: 12 keer oefenen via een workshop en onder leiding van een bandcoach. Dat is fijn om er eerst een beetje in komen als je al lang geen muziek meer hebt gemaakt of hebt gezongen. De workshop wordt gegeven door twee docenten van Artamuse, Ruud Smeets en Gian Prince. De andere variant is: direct aan de slag in een band. StiPP verzorgt de werving, de locatie en twee optredens per jaar. Meer info en aanmelden via  www.podiumplus-wm.nl

Popkoor 50+ is een laagdrempelig koor voor 50-plussers die zingen gewoon heel leuk vinden. Je hoeft geen geoefende stem te hebben; een goede motivatie is genoeg.  Voor een klein bedrag per maand zing je samen pop- en rocknummers. De repetities zijn wekelijks op dinsdagmiddag van 13.45 – 14.45 uur in Theater Karroessel, Jupiterstraat 35 6161 XD Geleen. Start: 1 oktober. Na afloop van de repetitie is er tijd voor koffie, thee en gezelligheid. Meer info en aanmelden via  www.podiumplus-wm.nl

 

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht