Nieuws

Popfestival Mama’s Pride staat voor talent

Gratis toegankelijk popfestival keert terug in moederdagweekend

Na twee jaar keert Mama’s Pride terug op de festivalkalender. Op 7 & 8 mei staan bekende acts als Karsu, Gruppo Sportivo en Thijs Boontjes op de line-up van het enige moederdag- popfestival. Dit jaar legt de organisatie, meer dan ooit, een focus op talentvolle muzikanten. “De afgelopen twee jaar hebben nieuwe artiesten het heel moeilijk gehad om zich te presenteren. Het is hard nodig dat zij, nu het weer kan, een podium te krijgen”, aldus Kees van den Berg van het gratis toegankelijke popfestival in Geleen.

 

Mama’s Pride staat erom bekend dat het nieuw talent vroeg oppikt. Zo liep het festival voor de troepen uit door de Britse ster Yungblud in 2018 naar Geleen te halen, lang voordat hij grote festivalweides van festivals als Rock Werchter en Pinkpop bespeelde. Maar ook Nederlandse acts als Caro Emerald, Chef’Special en Ronnie Flex stonden al vroeg in hun carrière op het Geleense festival dat een bescheiden programma-budget heeft.

Ook in 2022 staat er weer minimaal één grote naam op het programma. Singer-songwriter Karsu zou als relatief nieuwe act eigenlijk in 2020 al op Mama’s Pride spelen, maar toen deed corona haar intrede. Nu, twee jaar later, staat ze er als de grootste naam op het affiche dankzij haar bekendheid via tv-programma ‘De Beste Zangers’. “Het is een wonder dat Karsu dit jaar nog op ons festival staat. Dat danken we aan het steeds doorplaatsen van de optie, al zijn de condities niet meer hetzelfde als twee jaar geleden. Een artiest die in het hele land en ver daarbuiten zalen met een capaciteit van meer dan duizend bezoekers uitverkoopt, is normaal niet haalbaar voor ons. Dus dit is een cadeautje voor ons en onze bezoekers!”, zegt festival-directeur Kees van den Berg.

Karsu staat als hoofdact op zaterdagavond 7 mei op het programma. Op dezelfde dag staan ook o.a. Gruppo Sportivo, Thijs Boontjes en de Britse rockers The Godfathers op het programma. De diverse programmering op zondag 8 mei gaat van hiphop tot garagepunk, en van brass tot afrobeat. Er zijn optredens van o.a. Arp Frique & Friends, Broken Brass, ADF Samski en SONS.

De focus van Mama’s Pride ligt dit jaar nog nadrukkelijker op nieuw talent. “De afgelopen twee jaar hebben nieuwe artiesten het heel moeilijk gehad om zich te presenteren, zowel landelijk als lokaal. Het is hard nodig dat zij, nu het weer kan, een podium te krijgen”, aldus Van den Berg. Daarbij gaat het zowel om lokaal talent als artiesten die landelijk al flink aan de weg timmeren. “Met Kuzko en POM hebben we uit die laatste categorie dé twee nieuwe acts die ieder festival in Nederland dit jaar wilt hebben na fantastische optredens op showcase-festival Noorderslag begin januari.” Ook is er veel Limburgs talent, zoals de winnaars van Nu Of Nooit, Elle Hollis én de Zuid-Limburgse muziekwedstrijd Frontstage, Maxime x Glyn en Ar-Jane. Die laatste band speelt een thuiswedstrijd, want het is de band rondom de jonge Geleense singer-songwriter Arjanne Beukers.

Ook zoekt Mama’s Pride de aansluiting met multidisciplinaire organisaties en communities waarin talent zich kan ontplooien. Zowel de Kunstbende Limburg als de Breakfast Club hebben dit jaar een eigen podium. De Kunstbende Limburg presenteert jonge talenten in de leeftijd van 12 tot 18 jaar in verschillende disciplines. Geïnteresseerde jongeren kunnen zich nog aanmelden om op te treden. De community van de Breakfast Club geeft ruimte aan leden binnen haar community van ruim 300 creatievelingen uit Sittard-Geleen e.o. Billy Schreurs van de Breakfast Club: “Onze achterban is enorm divers en creatief. We richten onze area op beide festivaldagen anders in en doen dat helemaal zelf.

De zaterdag staat in het teken van dance, het grootste gemis onder onze leden de afgelopen twee jaar. We roepen de “Restless Silent Dancefloor” tot leven; een silent disco met tien uur non stop dansmuziek. De zondag is het tijd om te relaxen en richten we ons op de kunstzinnige kant van onze community-leden, van live artmaking tot het bedrukken van t-shirts”.

Mama’s Pride vindt plaats op zaterdag 7 en zondag 8 mei 2022 in het Burgemeester Damenpark in Geleen. Het festival is gratis toegankelijk en wordt georganiseerd door de Stichting Samenwerkende Muziekfestivals Limburg, in 2021 opgericht als een voortzetting van de Stichting Mama’s Pride. Naast het festival in Geleen organiseert de stichting het festival Daddy Cool in Heerlen en talentontwikkelingstraject Frontstage. De Stichting Samenwerkende Muziekfestivals ontvangt een tweejarige subsidie in het kader van de regeling Subinfrastructuur Cultuur van de Provincie Limburg en subsidies van het Fonds Podiumkunsten en de gemeentes Sittard-Geleen en Heerlen. Voor meer informatie en het volledige programma, zie: www.mamaspride.nl.

Gerelateerde artikelen met Popfestival Mama’s Pride staat voor talent

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht