Popboek

Vortex Surfer

Artiest | Band / Rock /

Vortex Surfer is een Nederlandse band, opgericht in Kerkrade, Limburg. Het explosieve gitaar-noise quartet, bestaande uit broers Loek (Gitaar, Zang) en Marco (Drums) Engelen, Bram Stollman (Bass) en Michel Epe (Gitaar), maakt sinds 2007 muziek die beschreven kan worden als melodische noiserock. Een cocktail van Thurston Moore (Sonic Youth) met een scheut Elder en Motorpsycho. .
In 2017 kwam de band nationaal in the picture na hun buitengewoon goed ontvangen debuutalbum “Skypusher” en hun plaatsing in de finale van de welbekende Limburgse bandcontest “Nu of Nooit”. Na 2018, een succesvol tourjaar in Nederland en Duitsland, is het quartet in 2019 wederom de studio ingedoken om aan de opvolger van Skypusher te werken. Het album gaat Versailles heten en zal in september van 2020 het levenslicht zien. Thematiek is het spanningsveld tussen grootsheid en grootheidswaanzin, vertaald in hun hedendaagse melodische-noise cocktail.
“Versailles” ontstond na een periode van zelfreflectie en groei van de eigen sound, stijl en filosofie van de band. Zelf beschrijven ze hun tijd in de studio als een bijna oncomfortabele ervaring, waarin de band hun eigen grenzen heeft verlegd om het vuur van hun optredens op plaat te vangen. Na jarenlange verfijning van hun stijl, heeft de band een album gecreëerd die je met een volle en bijna dromerige noise-sound zonder meer zal meeslepen.

Terug naar popboek

Jij wilt je vast ook aanmelden voor het Popboek. Of wil je wijzigingen doorgeven?

Aanmelden voor het Popboek