Popboek

Tizaan Alphonso Collective

Artiest | Band / Funk /

“Soul en Funk met een vleugje Jazz!”

Tizaan Alphonso, de veelgeprezen pianist/zanger/componist, heeft een diepe en persoonlijke band met muziek, sterk verbonden binnen zijn familie. Met muzikanten als ouders, voelt muziek maken gewoon altijd als thuiskomen, waar hij ook is. Wanneer hij met zijn keyboard en microfoon in de aanslag, omringd door zijn beste vrienden, het podium betreedt, krijgt het publiek een grenzeloze
energie voorgeschoteld. Want Tizaan Alphonso kan alleen maar alles geven.

“Give in to the Natural Jazzy Groove of Tizaan Alphonso’s new album ‘Feel It'” –
Buzz Music (USA)

“Tizaan Alphonso showcases extraordinary experimental Jazz on his debut LP
‘’Feel It’” – Rolling Stone Magazine (India)

Zijn debuutalbum “Feel It” (2020) is zijn poging om de glorie van Soul, RnB en Funk nieuw leven in te blazen, en kwam tot stand samen met de mensen die hem het meest dierbaar zijn. Het resultaat is een lust voor het oor en wordt lovend ontvangen door de pers in eigen land, de VS en India.

Tizaan Alphonso voltooide zijn jazzopleiding in Maastricht, Nederland. Als getalenteerde student die nieuw was in de regio, werd hij al snel een zichtbare bijdrage aan de livemuziekscene.

Van solo optreden op bedrijfsevenementen, het presenteren van zijn band op elk pop- of jazzconcours tot het spelen op het North Sea Jazz festival als onderdeel van het Fringe Orchestra ft. Bex Burch. Hij werd uitgenodigd om op te treden in Jammin’ Juan in Frankrijk, Jazz Circle Viersen, So What’s Next Festival(Eindhoven), Poppodium Volt (Sittard), Les Temps Mêlés (Verviers), Limbo Jazz Express (Cultuurhuis Heerlen) en blijft een fanbase opbouwen met zijn aanstekelijke debuutalbum “Feel It”. Op televisie bij L1 was hij live te zien tijdens
hun culturele programma ‘Tot overmaat van ramp’ tijdens de pandemie. Daarnaast was zijn nummer “Living in The City” ook te horen met een interview op de radio (Sublime-FM) met de legendarische Candy Dulfer.

Onlangs had de muziekrecensent Jo Dautzenberg niets dan mooie woorden over Tizaan bij Cultuurcafé (L1 Nederlandse radio):

“Hij toont zichzelf als een zeer goede pianist en als je hem hoort zingen met zijn zonnebril op, is het alsof je naar Stevie Wonder kijkt! Weet echt hoe hij zichzelf in het middelpunt van een band moet plaatsen, op een manier die we alleen kennen van legendes!
Zijn muziek zit zo in de groove dat je niet anders kunt dan zelf mee te dansen. Hem horen optreden is een grote mix van Freddie Mercury, Herbie Hancock en Al Jarreau”
– Jo Dautzenberg (Stichting Heerlen Jazz)

Onlangs ontving zijn band de Makersregeling, een culturele financiering mede mogelijk gemaakt door Pop In Limburg, bedoeld om opkomende muzikanten te helpen met hun reis naar succes. Met deze subsidie gaat het Tizaan Alphonso Collective de komende maanden samenwerken met hun nieuwe manager Marita
Hamers en nieuwe singles opnemen, uitbrengen en bundelen tot een EP.

Luister

Gerelateerde artikelen met Tizaan Alphonso Collective

Terug naar popboek

Jij wilt je vast ook aanmelden voor het Popboek. Of wil je wijzigingen doorgeven?

Aanmelden voor het Popboek