Popboek

Teagless

Artiest | Band / Rock /

De naam Teagless is een fantasie naam. Je kunt het woord verbasteren naar Teak Less. Vrij vertaald “Minder glans”. Teak met een G ziet gewoon beter uit.

De band is ook uit fantasie ontstaan. We speelden als pubers op luchtgitaren en maakten al eigen nummers met teksten boordevol met ironie en humor over markante dorpsfiguren,
Van het gespaarde geld, verdient met een vakantiebaantje, werd de eerste elektrische gitaar gekocht.
De band is oa door Hans Cornips midden jaren 70 opgericht in Vilt en volgde een autodidactische route naar het heden.

Naspelen was toen niet ons ding en er werden eigen nummers gemaakt. Oefenen en oefenen. We legden ons toe op Rockmuziek. We schreven ons in voor talentenjachten, we speelden op studentenfeesten en festivals. Scouts (toen ook al) hadden ons gehoord, gezien en contracteerden ons voor het voorprogramma van The Nits en de New Adventures. We zaten in onze regio aan de top. Het absolute hoogtepunt was het optreden in Fort St.Pieter samen met Leon Hayes Band uit Maastricht en de succesvolle Limburgse band Partner.

Zo heeft de rockband Teagless zich positief ontwikkelt met meer oog voor muzikale details hoorbaar op het in maart 2018 uitgebrachte album “TIME”. Bij het luisteren naar de nummers zal het publiek een muzikale herkenning doorleven in de tijd. De verschillende muziekstromingen uit de jaren 70, 80, 90, zero’s tot op heden komen voorbij.

De muziekstijl is te omschrijven als “Toegankelijke Basic Rock”. Het repertoire varieert van rocknummers tot akoestische ballades. Het album werd voor het eerst gepresenteerd tijdens het eigen concert in de Muziekgieterij, de poptempel van Maastricht en omgeving.

Speciaal voor Harmonie zijn van enkele Teagless-nummers arrangementen geschreven. Tijdens een uniek concert in het Openluchttheater te Valkenburg a/d Geul zijn deze arrangementen in 2018 door Harmonie Amicitia uit Vilt en Teagless uitgevoerd.

Uniek aan deze band is, dat de huidige formatie is samengesteld uit eind 20-jarigen en eind 50-jarigen.
Een bewijs dat muziek generatieverbindend werkt.

De huidige formatie Teagless is:

Marc Cornips (basgitaar)
Astrid Dreesen (keyboard/zang)
John Spronck (leadzanger/gitaar)
Thomas Martens (drums)
Roel Janssen (gitaar).

Onze Website met link naar Facebook en Soundcloud is: www.teagless.nl

Thijs Frissen

Namens teagless

Contact

Contactpersoon:Thijs Frissen
Plaats:Sint Geertruid
Telefoon:+31(0)629310284

Terug naar popboek

Jij wilt je vast ook aanmelden voor het Popboek. Of wil je wijzigingen doorgeven?

Aanmelden voor het Popboek

Cookies & privacy

Wijzig je instellingen of bekijk ons privacy statement

Privacy policy | Sluit
Cookies instellen