Popboek

Teagless

Artiest | Band / Rock /

De naam Teagless is een fantasie naam. Je kunt het woord verbasteren naar Teak Less. Vrij vertaald “Minder glans”. Teak met een G ziet gewoon beter uit.

De band is oa door Hans Cornips midden jaren 70 opgericht in Vilt en volgde een autodidactische route naar het heden.

Naspelen was niet ons ding en er werden eigen nummers gemaakt. Oefenen en oefenen.

We schreven ons in voor talentenjachten, we speelden op studentenfeesten en festivals. Scouts (toen ook al) hadden ons gehoord, gezien en contracteerden ons voor het voorprogramma van The Nits en de New Adventures. We zaten in onze regio aan de top. Het absolute hoogtepunt was het optreden in Fort St.Pieter samen met Leon Hayes Band uit Maastricht en de succesvolle Limburgse band Partner.

 

Zo heeft de rockband Teagless zich positief ontwikkelt met meer oog voor muzikale details hoorbaar op het in maart 2018 uitgebrachte album “TIME”. De verschillende muziekstromingen uit de jaren 70, 80, 90, zero’s tot op heden komen voorbij.

De muziekstijl is te omschrijven als Toegankelijke Basic Rock. Het repertoire varieert van rocknummers tot akoestische ballades. Het album werd voor het eerst gepresenteerd tijdens het eigen concert in de Muziekgieterij, de poptempel van Maastricht en omgeving.

 

Speciaal voor Harmonie zijn van enkele Teagless-nummers arrangementen geschreven. Tijdens een uniek concert in het Openluchttheater te Valkenburg a/d Geul zijn deze arrangementen in 2018 door Harmonie Amicitia uit Vilt en Teagless uitgevoerd.

 

Een dieptepunt in 2018 is het overlijden van ons bandlid Hans Cornips. Hij was de drijfveer, de grote inspirator en de vindingrijke muzikant voor nieuwe songs. Tot op de dag van vandaag geeft hij ons nog steeds de kracht en de inspiratie om door te gaan.

 

Voortgaan speelden we in diverse gelegenheden oa gelegen in het centrum van Sittard en Heerlen. Dit ter voorbereiding op het succesvolle optreden op Pop on Top 2019 te Valkenburg a/d Geul.

 

November 2019 een teagless-concert met een thema: “Remembrance”. Er werd mn stil gestaan bij de betekenis van Hans Cornips voor Teagless. Naast het oudere werk werden ook nieuwe nummers gepresenteerd ondersteund met beelden en teksten op de achtergrond. Speciaal voor dit unieke concert werd een blazersensemble toegevoegd.

 

Uniek aan deze band is, dat de huidige formatie is samengesteld uit eind 20-jarigen en eind 50-jarigen. Een bewijs dat muziek generatieverbindend werkt.

 

De huidige formatie Teagless is: Marc Cornips (basgitaar) – Astrid Dreesen (keyboard/zang) – John Spronck (leadzanger/slaggitaar) – Thomas Martens (drums) en Roel Janssen (sologitaar).

 

Onze Website met link naar Facebook en Soundcloud is: www.teagless.nl

Het album Time is ook te horen op Spotify.

 

Thijs Frissen

Namens teagless

Contact

Contactpersoon:Thijs Frissen
Plaats:Sint Geertruid
Telefoon:+31(0)629310284

Terug naar popboek

Jij wilt je vast ook aanmelden voor het Popboek. Of wil je wijzigingen doorgeven?

Aanmelden voor het Popboek