Popboek

Martin Sillen

Artiest | Band / Rock /

Martin Sillen is een alternatieve indie rock band die een stevige groovecombineert met afwisselende harmonieën en sterke meerstemmigekoortjes. Met een stevige gitaarsound en catchy hooks zal Martin Sillennog een tijd in je hoofd blijven doorklinken. In de muziek van Martin Sillen hoor je invloeden van artiesten als JeffBuckley en Radiohead. Ook zullen bands als The Beach Boys of TheBeatles wellicht door je hoofd schieten door het vele gebruik vankoortjes.

“Wow, hoe lekker is dit! (…) Ik ben echt helemaal onder deindruk. Martin Sillen is het echt waard om door een breedpubliek gezien en gehoord te worden”
– Henk Hover, L1

Bij de afwisselende songs van Martin Sillen hoor je altijd een mix vanmeerdere gevoelens, gedachtes en melodieën. Als luisteraar hoor jeinnerlijke strijd, maar voel je ook de extase als de harmonie ontstaat.

Martin Sillen (toen nog OOST.) debuteerde aan het einde van 2018 bij devoorronde van Nu Of Nooit (wedstrijd voor het openen van Pinkpop) enwerd meteen beloond met goede kritieken en een plaats in de finale.Medio 2019 releaset de band hun single ‘Again’, welke airplay krijgt op3FM. Na een succesvolle crowdfunding releaset de band hun eerste EP‘So Strange’ op 6 december van ditzelfde jaar.

“De alternatieve Indie Rock ligt goed in het gehoor. De zang vanJop in combinatie met een catchy sound maakt dat er een goedingespeelde band staat.” –
3VOOR12 Limburg

In de zomer van 2020 brengt Martin Sillen in het Cultuurhuis in Heerlenhaar tweede EP uit. Deze krijgt de titel ‘Not Your Hero’. Na een rustig jaarin 2021, mede door de coronacrisis, schiet Martin Sillen in 2022 uit destartblokken. Een korte concertfilm werd opgenomen in de muziekgieterij,met een succesvolle première en airplay op radio en tv. Met hernieuwdeenergie knalt Martin Sillen weer van het podium!

Dit blijft niet onopgemerkt, want begin 2023 gaat de band eensamenwerking aan met manager Marita Hamers en boeker MartijnBelleflame. Martin Sillen heeft op deze manier een professioneel teamom zich heen gebouwd waardoor de band gerichter kan werken en meerruimte heeft om te focussen op hun creatieve proces.

Kijk

Luister

Contact

Contactpersoon:Marita Hamers (Manager)
Plaats:Maastricht
Telefoon:06 11733460
Gerelateerde artikelen met Martin Sillen

Terug naar popboek

Jij wilt je vast ook aanmelden voor het Popboek. Of wil je wijzigingen doorgeven?

Aanmelden voor het Popboek