Popboek

Mafcentrum Maasbree

Oefenruimte | Podium | Jongerencentrum /

Organisatie, visie en missie
J.C. Mafcentrum Maasbree is een van de vele jongerencentra die Nederland rijk is. Ontstaan in een kippenhok en met hulp van vele vrijwilligers verworden tot een poppodium en jongerencentrum. Het Mafcentrum bestaat sinds 1970 en vanaf 1975 is het jongerencentrum een officiële stichting geworden.

Doelstelling:
De doelstelling van de Stichting Jeugd- en Jongerensociëteit Mafcentrum (de officiële naam) luidt als volgt: de jeugd een kans bieden om elkaar te ontmoeten en het organiseren van activiteiten die kunnen bijdragen tot ontspanning en vorming van jongeren, middels o.a. de pop- en rockcultuur. Om deze doelstelling te verwezenlijken heeft het Maf de beschikking over twee besturen (stichting- en jongerenbestuur), diverse commissies, een aantal medewerkers (op vrijwillige basis) en een eigen pand aan de Pastoor Leursstraat 12 in Maasbree.

Maf als poppodium en stichting
Het Mafcentrum is als vrijwilligersorganisatie afhankelijk van de betrokkenheid van haar medewerkers. Vanaf haar oprichting staat het Maf bekend als live-poppodium. In de eerste vijftien jaar (’70-’85) vinden er enkele roemruchte concerten plaats. Enkele van de bands die in deze periode in het Mafcentrum speelden zijn The Police (UK), The Sex Pistols (UK), C.C.C. inc. (NL), Country Gazette (USA), Shakin’ Stevens (UK), Doe Maar (NL), Brinsley Schwarz (UK) en nog vele meer.

J.C. Mafcentrum beschikt over een café (150 pers.) en een zaal (550 pers).

Contact

Contactpersoon:Jort Theeuwen
Plaats:Maasbree
Telefoon:+31(0)774653021

Terug naar popboek

Jij wilt je vast ook aanmelden voor het Popboek. Of wil je wijzigingen doorgeven?

Aanmelden voor het Popboek