Popboek

Kwante Hippe

Artiest | Band / Pop /

Kwante Hippe is een pop-dialectband uit de Limburgse plaats Venlo, opgericht in het najaar van 2013. De band bestaat uit zanger Paul Breuer, drummer Mark Naus, trompettist Luuk Stroucken, saxofonist Lukas Geelen, bassist Bram Rutten, gitarist Paul Coppen en pianist Niels Winter.

Kwante Hippe breekt in Venlo door in het voorjaar van 2014, al snel volgt een eerste EP (Greun Graas) en een optreden in de Grenswerk kerk op het Zomerparkfeest. Later dat jaar worden ze, tijdens de Nach van ut Limburgs Leed, genomineerd voor de Jo Erens Priès.

Op Hemelvaartsdag wordt bekend gemaakt dat de single D’n Prins van Kwante Hippe de hoogste binnenkomer is in de L1mbo Top 100, de jaarlijkse aller tijden-lijst van L1.
Het nummer komt binnen op de 7de plaats, een ongekende prestatie. Op de band Outside (1998) na, zijn de leden van Kwante Hippe de jongste artiesten ooit met een hit bij de beste 10 van de L1mbo Top 100

Kwante Hippe stort zich al snel op een nieuw project. Samen met de heren van Minsekinder en drie andere jonge bands wordt onder de naam Venloos Blood een cd uitgebracht welke gepresenteerd werd in een uitverkocht poppodium Grenswerk.

In september 2015 wordt Kwante Hippe voor het 2e jaar op rij genomineerd voor de prestigieuze dialectmuziekprijs en tijdens de Nach van ’t Limburgs Leed op 19 september wint Kwante Hippe de Jo Erens Priès 2015! Zij zijn hiermee de jongste act ooit met een Jo Erens Priès op zak.

In april 2016 beginnen de jongens met het realiseren van hun grootste ambitie, namelijk het maken van een debuut album. Samen met producer Wouter Budé duiken ze hiervoor de Moon Music Studio in Maasbracht in. En op 1 juli is het zo ver, het officiële debuut album “Wat As Alles Lök?” is geboren.

Aansluitend toert de band door Limburg met als hoogtepunt een onvergetelijk optreden op het hoofdpodium van het Zomerparkfeest in Venlo.

De leden van de band omschrijven hun muziek als een mix tussen dansbare, vrolijke pop, up-tempo nummers en rustige, melancholische liederen.

Laat je verassen door dit jonge, energieke bandje waar het enthousiasme vanaf spat!

Kijk

Luister

Terug naar popboek

Jij wilt je vast ook aanmelden voor het Popboek. Of wil je wijzigingen doorgeven?

Aanmelden voor het Popboek