Popboek

GRACI

Artiest | Hip Hop / Urban /

ik ben Graciano Dos Santos Sebastiao (24) oftewel GRACI. Mijn eerste muzikale stappen zette ik onder de naam YUNG GRACI. Ik ben van afkomst Angolees, woonde als 9-jarige met mijn moeder, 2 jongere zusjes en broer een paar jaren in een opvangcentrum in België en ben van daaruit in Limburg geland meer bepaald Pelt. Mijn roots zijn een mix: ik ken mensen van alle kleuren en origines, ik heb verschillende landen doorkruist en omarm vele culturen. Mijn grandma is Angola traditional, de familiebanden zijn sterk Afrikaans. Maar ik hou ook diep van België. Ik ben voluit Limburger en wereldburger. Mijn vrienden zijn united colors. Mijn moedertaal is Portugees maar ik spreek en zing evengoed in het Nederlands of het Engels. Muziek is universeel in een taal die grenzen overstijgt.

MUZIEK
De expressie van mijn universum. Al op tienjarige leeftijd begon ik freestylend en schrijvend mijn ambitie als rapper waar te maken. Ik zie mezelf als een zeer divers artiest die graag experimenteert met verschillende stijlen en geluiden. Mijn songs zijn een melodieuze fuse van rauwe street knowledge en minimalistische poëzie. De eerste volwaardige EP ‘Kalender Ellende’ kwam uit in 2016. Het onthaal was top met als uitschieter ‘Wees niet te laat’. Ik werd plots meegezogen in een positieve slipstream want datzelfde volgde de selectie voor STUBRU de Nieuwe Lichting met behoorlijk wat airplay. De single ‘Vandaag’ werd frequent op de NL radio FunX gedraaid (Doop van de week). En zowel bij MNM als Puur mocht ik live sessies brengen.

TOURS & MEER
In de zomer van 2017 volgde een kleine tour in België met een podium op oa het Summerfestival in Antwerpen en Grensloos (Summercamp) Hasselt. Geweldige ervaringen met een aanstekelijke vibe. Blijkbaar was dit ook UBISOFT ENTERTAINMENT niet ontgaan, internationaal uitgever van computer games. Ongelofelijk aanbod: ik werd gevraagd om mee te werken aan de soundtrack voor ‘Watch Dogs 2’. In die periode vroeg ook TV Limburg een aantal titelsongs. 2018 was bijzonder productief: mijn eerste album KLEURRIJKER zag het licht, ik organiseerde met mijn vereniging Color199X een kleine tour en werkte actief mee aan het HIP HUB HOORAY project. De afgelopen tijd bracht ik heel wat succesvolle singles uit. Ik heb mij ondertussen ook professioneel toegelegd op de kwalitatieve uitbouw van mijn netwerk en social kanalen.

Luister

Contact

Contactpersoon:Graciano Dos Santos Sebastiao
Plaats:Hasselt
Telefoon:+32488337798

Terug naar popboek

Jij wilt je vast ook aanmelden voor het Popboek. Of wil je wijzigingen doorgeven?

Aanmelden voor het Popboek