Popboek

Gino Di Maio

Artiest | Hip Hop / Urban /

´´Don´t waste time dreaming about reaching goals, but aim & shoot untill we hit it!!`

– Gino Di Maio –

zag het levenslicht in de jaren 80 van vorige eeuw, zo ver als dat zijn bewustzijn rijkt, altijd al geintrigeerd door muziek, entertainment en al zijn facetten. Als een youngster mocht hij door zijn fascinatie voor podiumkunsten op familie feestjes zijn passie tot uiting laten komen. Hij stamt uit een groot gezin en eenieder van hen geeft uitdrukking aan zijn artistieke roeping op eigen manier, zijn broer & zus zijn tattoo kunstenaars/mode ontwerpster en zijn jongste broertje is ook een muzikant/songwriter. Ten tijde was de boodschap van de opvoeding, be the best you can be, zonder te denken aan de beloning. Wees van maatschappelijk belang door jezelf te zijn. “”Het maakt niet uit wat je doet, als je maar gelukkig bent””

Met die quote in gedachten begon zijn zoektocht naar waar hij zichzelf kon plaatsen in het meegegeven begrip en in de branche die hij op 12 jarige leeftijd besloot te betreden (de muziekindustrie).
Hij kwam door zijn winnaarsmentaliteit in contact met guys die hem verder opweg hielpen. waaronder: Big rob, Funky D (nightlive, Maastricht) en Ambush (Afrojack) & (Cedric) Sal, met laatst genoemde heeft hij intensief gewerkt aan zijn ontwikkeling. Hij deed mee aan de rapclasses in Den Haag, Amsterdam, waar hij o.a. met mensen heeft mogen werken zoals; Mr.Probz, dj Chuckie, Deams, Postmen, Ross & Iba, etc.
Tegelijkertijd begon ook zijn cariere als performer, van het een kwam het ander en rondom zijn 18e kreeg hij het eerste platencontract, bracht singles uit, schreef mee aan verschillende producties welke op radio en tv te horen waren, deed mee aan awardshows, maar kon uiteindelijk niet tot overeenstemming komen met de richting die werd ingeslagen. In ditzelfde moment kwam hij Remy de Groot en Fatty K (Eva de Roovere, Safi&Spreej, Diggy Dex)
tegen waarmee hij aan de slag is gegaan. Niet zonder resultaat.

Hieruit vloeide voort dat er samenwerkingen waren met nog meer toonaangevend artiesten, waaronder, Akon, Fatman Scoop, Roger Troutman, Dangerous LLC, Rene van Verseveld, Big BASS BRIAN, Blondi, Viciouz, Hadise, Snoop Dogg, T-spoon, Jan van Wieringen(Caro Emerald) etc….TIJD VERSTREEK, shows & experiences passeerde de revue….

De beslissing die als grond dient om terug de muziek in te duiken vind zijn oorsprong in de gebeurtenissen van afgelopen jaar 2019.

Moe van zijn werk, misschien wel even moe van alles wat hij MOEST!, Dit bracht hem op het idee om samen met mijn partner op wereldreis te gaan. Net voor zijn vertrek kregen hij te horen dat zijn vader ongeneeselijk ziek was, desondanks toch doorgezet op zijn advies, waar hij hem nog steeds ontzettend dankbaar voor is. Twee weken voor terugkeer naar Nederland bleek dat hij en zijn partner zwanger waren. De synergie van dood en geboorte vormde de kweekvijver voor hetgeen waar hij in het heden aan werkt, als artiest, songwriter, producer, of gewoon als persoonlijkheid, die middenin het leven staat, schrijvend over de tijd, het leven, mijn verleden heden en toekomst, en wat de wereld beweegt vertaald naar zijn eigen zienswijze, zoekende naar artistieke identiteit en waardering/kritiek op het avontuur dat het leven heet. Openstaand voor alles wat drijft op zijn frequentie en erbovenuit wilt stijgen. Voor het nieuwe begin trapt hij af met een plaat die hij geschreven ge-videodirect & heeft geproduceerd in het meest bewogen moment van zijn leven, geinspireerd door de gebeurtenissen die inherent staan aan groei. – van hieruit is all that comes next a mystery..

Er is geen stijl waar hij op vastgepinned wil worden, hij wil maken wat hij voelt, en voelen wat hij maak, of het nu dance, EDM ,urban of iets anders is….heb je een pakkend refrein nodig, een goede songtekst, whatever it is…LETS CREATE!

Kijk

Luister

Terug naar popboek

Jij wilt je vast ook aanmelden voor het Popboek. Of wil je wijzigingen doorgeven?

Aanmelden voor het Popboek