Popboek

Christopher Green

Artiest | Singer-songwriter / Indie /

Christopher Green maakt verhalende indie/songwriterpop met een eigenzinnige twist. In 2012 bracht Chris Verheijen onder zijn pseudoniem Christopher Green zijn eerste album uit. Wat volgde was een bijzondere periode met een optreden bij TV programma De Beste Singer/Songwriter van Giel Beelen, het bereiken van de halve finale van De Grote Prijs Van NL en als hoogtepunt het winnen van Nu of Nooit, waardoor Chris met zijn band Pinkpop mocht openen.

Niet lang na Pinkpop werd er door wijzigingen in de band zowel op muzikaal als op het gebied van bezetting besloten dat de band verder door het leven zou gaan als GRAEF. In 2018 bracht de band GRAEF de plaat ‘How to play the sound of time’ uit en kreeg de band zelfs een platencontract met het label V2 voor het nummer ‘Boneclocks’.

Na het avontuur met de experimentele postrock band GRAEF vond Chris het fijn om weer even terug te gaan naar de basis. Kleine liedjes met fraaie muzikale omlijsting en een kleinere productie. Hij heeft zich bij deze liedjes laten inspireren door grote songwriters als Leonard Cohen en Bob Dylan, maar er schemeren ook invloeden door van artiesten als Elliot Smith, Sparklehorse en Jeff Tweedy.

In 2020 brengt Christopher Green de EP ‘Closer’ uit! Wederom zijn de songs opgenomen in de prachtige Moon Music studios in Maasbracht.

Terug naar popboek

Jij wilt je vast ook aanmelden voor het Popboek. Of wil je wijzigingen doorgeven?

Aanmelden voor het Popboek