Popboek

BMI GOES INDIA

Artiest | Band / Electro /

De gebroeders Tromp vormen het hart van BMI Goes India.

Ze slaan een brug tussen hedendaagse dance en klassieke Indiase en Bollywood-muziek. Ravi Shankar meets the Chemical Brothers, zo zou je het kunnen noemen.

Inmiddels heeft BMI Goes India een dijk van een live reputatie opgebouwd en speelden ze op festivals in binnen- en buitenland, zoals Mysteryland, Xperience festival, Psy fi, International Day of Yoga en festival Mundial.

De broers hebben hun sporen verdiend in allerlei bands en projecten. Barend is een getrainde sitarspeler. Om het spelen op het Indiase snareninstrument onder de knie te krijgen, vertrok hij voor een half jaar naar India waar hij iedere dag les kreeg van een klassiek geschoolde sitarmeester. Verder volgde hij lessen van bekende Indiase sitarspelers die in Europa op tour waren. Barend is ook een begenadigde en experimentele bassist en gitarist. Maarten is dance-producer. Hij neemt de elektronica voor zijn rekening. Live verzorgt hij ook de visuals die zorgen voor een complete totaalbeleving.

BMI Goes India heeft ondertussen twee albums uitgebracht. Voor het derde album is de aanpak wat anders. Vanaf nu wordt er namelijk iedere paar weken een single gelanceerd die op Spotify uitkomt. Ook werken ze actief samen met de Indiase zanger Vasudevan Lakshminarayanan ( o.a. Madras Chorus) en hoor je tegenwoordig ook live tabla-percussie in hun muziek. Daarnaast zijn er plannen voor een Indiase tournee.

Terug naar popboek

Jij wilt je vast ook aanmelden voor het Popboek. Of wil je wijzigingen doorgeven?

Aanmelden voor het Popboek