Popboek

Baroesjko

Artiest | Band / Folk /
Baroesjko is een 9-koppig miniorkest, opererend vanuit de westelijke mijnstreek (Sittard-Geleen),  grensoverschrijdend in de Folk en “Sittardse” Wereldmuziek! Naast dat ze bekend staan als een verrassend veelzijdige live-band, scoorden zij ook hoge ogen in de hitlijsten van de provinciale radiozender L1. De liedjes Wesj aan de Parapluu, Raap dich Biejein en Langzaam Laat, zijn nog steeds veelvuldig op deze zender te horen. In Maart 2019 bracht Baroesjko middels en tijdens een zeer succesvolle theatertournee een nieuw album uit; getiteld “Snezka”. Een kopstaart verhaal van 12 stukken muziek en liedjes in het Sittards dialect, die samen een verhaal vertellen, met de mythische berg “Snezka” als uitgangspunt. Daarvan kon de single “Vandaag” (met een gast rol van Bart Storcken) meteen op een hoge notering rekenen in de L1mbo top 10! 

 

Baroesjko is zeer veelzijdig als het aankomt op optredens en evenementen. Van voltallige festival bezetting tot kleine solo of trio bezetting. Van klein en akoestisch tot een volledig versterkt groot feest. Tijdens een nagenoeg uitverkochten album release tour in 2019 hebben we ook onze theater kant verder ontwikkeld.

 

Voor een kleine greep uit ons live repertoire verwijzen wij u graag naar de recente uitzending van de L1 Muziekfabriek, die ons hebben verblijd met deze prachtige reportage of bezoek onze sociale kanalen.

 

Website van Baroejsko: http://baroesjko.nl/
Muziek van Baroejsko: https://open.spotify.com/artist/5is8sMXZ0ao0JCyfLSSdmu?si=3hzKOZqRToS6Tb68FgQCfg
Videoclip van Baroejsko: https://www.youtube.com/watch?v=SqLm5bOLWBU
L1 Muziekfabriek: https://l1.nl/muziekfabriek-baroesjko-155765/

Contact

Contactpersoon:Mark Courage
Plaats:Sittard
Telefoon:0646020799

Terug naar popboek

Jij wilt je vast ook aanmelden voor het Popboek. Of wil je wijzigingen doorgeven?

Aanmelden voor het Popboek