Gehonoreerde aanvragen Makersregeling 2019

Lotte Walda heeft een aanvraag ingediend voor de opnames van haar nieuwe album én de daarop volgende zomer en najaar tour. De commissie gaf aan dat het plan van Lotte een helder plan opgesteld had wanneer een duidelijk thema voor haar album en tours naar voren komt, dat ze samen met een professioneel team om zich heen tot uitvoering kan gaan brengen.

De band Solomon gaat een eerste album opnemen en heeft een aanvraag ingediend voor de samenwerking met een filmmaker die de act bijna 2 jaar op de voet volgt tijdens het proces van het maken van dit album. De commissie vond dit een act met een interessant plan en zag de meerwaarde van het maken van een documentaire opdat andere artiesten hier ook van kunnen leren.

Rapper BlabberMouf heeft een aanvraag ingediend voor de promotie van zijn nieuwe album en het nog beter kunnen focussen op de internationale markt. De commissie gaf aan dat BlabberMouf een goede focus op de markt laat zien met dit plan, waarin er duidelijk speerpunten zijn aangegeven voor de komende jaren.

Singer-songwriter Etan Huijs heeft met zijn eerste album al redelijk wat successen geboekt en heeft een aanvraag ingediend zodat hij met zijn volgende album de volgende stap kan maken in zijn carrière. De commissie zag in het plan dat Etan een professionele, harde werker is, die ook weet wat hij nodig heeft om verder te groeien binnen de Nederlandse popmuziek.

Ook de band Walden heeft een aanvraag ingediend voor hun eerste album. De band heeft al verschillende successen geboekt en heeft potentie om met de juiste aanpak verder te groeien volgens de commissie. Daarnaast laten ze in hun aanvraag een duidelijk plan van aanpak zien en zijn ze al verschillende samenwerkingen aangegaan om de volgende stap in hun carrière te kunnen nemen.