Nieuws

Pop in Limburg en haar partners bundelen hun krachten ter promotie van de euregionale popmuziek tijdens Eurosonic Noorderslag 2018!

Gedurende het jaarlijks terugkerende Eurosonic Noorderslag in Groningen organiseren Pop in Limburg, PXL Music en Pop NRW enkele activiteiten om de euregionale popsector te promoten. Op vrijdag 19 januari aanstaande organiseren zij een netwerkbijeenkomst voor professionals en poporganisaties uit Nederlands Limburg, Belgisch Limburg en de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. Aansluitend aan de netwerkbijeenkomst organiseren zij i.s.m. Pinguin Radio een euregionale showcase, dat als onderdeel van Altersonic wordt aangeboden en gratis toegankelijk is voor publiek. Op het programma staan: Linde (BE), Ray Novacane (DE), Portland (BE), Aïcha Cherif (NL), The Backyard Band (DE)  en Walden (NL). De showcase vindt plaats in Café Drie Gezusters in Groningen, start om 20:30 uur en is gratis toegankelijk.

Eurosonic Noorderslag (17 t/m 20 januari 2018) is het belangrijkste platform voor Europese muziek en is voor veel acts een belangrijke stap geweest in hun internationale doorbraak. Overdag vindt een conferentie plaats voor muziekprofessionals uit heel Europa. ’s Avonds krijgt muziektalent de kans om zich te presenteren aan muziekliefhebbers en professionals. Een perfecte gelegenheid voor Pop in Limburg, PXL Music en Pop NRW om de euregionale popsector bij elkaar te brengen en te laten zien wat de Euregio aan muzikaal talent in huis heeft.

Op vrijdag 19 januari aanstaande organiseert Pop in Limburg, in samenwerking met PXL-Music (Hasselt) en Pop NRW – Nachwuchsförderung für junge Musiker in NRW (Düsseldorf), vanaf 19:30 uur een netwerkbijeenkomst tijdens Eurosonic Noorderslag. We nodigen niet alleen Limburgse professionals uit maar ook onze collega’s uit België en Duitsland. Op deze manier bieden we de popsector uit de Euregio de gelegenheid om onder het genot van een drankje kennis te maken en/of om bij te kletsen.

Aansluitend aan de netwerkbijeenkomst organiseren we i.s.m. Pinguin Radio een euregionale showcase tijdens Altersonic 2018. Café Drie Gezusters in Groningen is de hele avond het decor van een showcase waarin acts uit Nederlands- en Belgisch Limburg samen met acts uit de Duitse Noordrijn-Westfalen regio zichzelf presenteren.Linde (BE),  Ray Novacane (DE), Portland (BE), Aïcha Cherif (NL), THE BACKYARD BAND (DE), Walden (NL) zie je live tijdens deze euregionale showcase. Het showcasefestival start om 20.30 uur, duurt tot 01.35 uur en is gratis toegankelijk.

Gerelateerde artikelen met Pop in Limburg en haar partners bundelen hun krachten ter promotie van de euregionale popmuziek tijdens Eurosonic Noorderslag 2018!

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht