Nieuws

Pop in Limburg sluit 2018 af met muzikantendag

Binnenkort vindt de zesde en tevens laatste sessie van ‘Music & Business 2018’ plaats in de vorm van een muzikantendag. Het programma belooft een hoop interactie met pop-professionals en is dus een absolute aanrader voor muzikanten, bands, dj’s, producers en overige participanten in de popscène. Pop in Limburg organiseerde dit jaar in het kader van dit project een vijftal sessies met uiteenlopende thema’s om de zakelijke kant van de popscène te belichten. Onderwerpen als ‘Hoe kom ik aan optredens’, ‘Hoe promoot ik mijn act’ en ‘Je muziek opnemen’ passeerden de afgelopen maanden de revue. Telkens onder begeleiding van diverse professionals uit de popscene.

Music & Business – Sessie #6: ‘Meet your scène’ zal plaatsvinden op zondag 16 december van 13:30 tot 18:00 uur in de ECI Cultuurfabriek te Roermond.

Programma:

13:30 / Inloop

14:00 – 16:00 / Speeddates
Doelgroep: startende ondernemers/participanten in de (pop)culturele sector.

Ben jij nieuw in de popsector? Volg je een opleiding die popmuziek gerelateerd is? Of ben je geïnteresseerd in een functie in de popsector? Tof!
Echter: Als startend muzikant, band, dj, fotograaf, organisator, manager of marketeer loop je vaak tegen de uitdaging aan dat je niet goed weet hoe je je netwerk het beste kunt opbouwen. Waar leer je mensen kennen die iets voor je kunnen betekenen en wie zijn die mensen?
Pop in Limburg heeft speciaal voor deze dag een speeddate sessie georganiseerd waar deze mensen elkaar kunnen ontmoeten! Het enige dat je hoeft te doen is je inschrijven en langskomen.

Leer elkaar kennen en zorg voor een vergroting van jouw eigen netwerk!

Met wie kun je speeddaten?

Tirsa Creusen (Buro Pinkpop)
René Bradwolff (Concert-  en festivalfotograaf)
Sander Stijnen (product- en labelmanager V2 Records, muzikant bij Hillbilly Moonshiners)
Ruud Peeters (boeker Mojo)
Bart van Haare (BUMA Cultuur, Dutch Music Export, Buma Music Academy en ESNS Loud)
Lisanne Middag (
(Tour)management Matt Simons | Project manager The Bluebirds, Tourmanagement Niels Geusebroek)
Casper Brunsveld (ex-drummer John Coffey, marketing-coördinator Grachtenfestival Amsterdam)

14:00 – 16:45 / Demohearings
Doelgroep: muzikanten/bands/dj’s/producers

Bands / muzikanten / dj’s / producers die eigen werk hebben uitgebracht kunnen dit laten beluisteren door boekers van de diverse poppodia, festivals en boekingskantoren. Boekers geven tips & tricks. Afsluitend vindt een plenaire sessie plaats waarin de beste demo’s van de dag en publique besproken worden. Inschrijven bij jouw meest gewenste boeker kan op de dag zelf.

Wie komen er naar je demo luisteren?

Wilbert Stuifbergen (Pinguin Radio, hoofdredacteur Lowlands media)
Bert Habets (Thunder Agency. Actief als DJ, boeker, programmeur, promoter en marketeer in de mainstream/house/pop/EDM scene)
Dannij Bol (Programmeur Bevrijdingsfestival Limburg & Parkstad Limburg Theaters)
Lesley Klaverdijk (programmeur Poppodium Volt)
Jasper van Vugt (Journalist voor o.a. OOR,  Jazz Magazine, CJP, Algemeen Dagblad, NL20, Sena Performers Magazine, Sp!ts, Metro, De Pers, sQueeze, Festivalinfo, de Popencyclopedie, Buma Cultuur, Entertainment Business, Folia, EuroSonic/Noorderslag)
Bob Canters (werkzaam bij Your Agency (o.a. Lil Kleine), co-founder van Thrash Agency en tevens programmeur van het Zomerparkfeest en Grenswerk)
Ties Timmers (Radar Agency,
3VOOR12/Utrecht, het SJU Jazzpodium en Super-Sonic Jazz)

14:00 – 17:00 / Spreekuur des doelverduidelijking
Doelgroep: muzikanten met een plan

Muzikanten/bands die een concreet plan hebben voor hun muzikale toekomst kunnen dit plan laten toetsen bij een echte professional uit het muziekveld. Zij kunnen binnen een half uur samen met de muzikant/band bepalen of het plan realistisch is en waar het eventueel nog kan worden bijgeschaafd. Voorwaarde voor deelname aan dit spreekuur is dat het plan vooraf wordt ingediend zodat de professional zich goed kan voorbereiden.

Het aantal plekken is beperkt, dus meld je snel aan hiervoor.

Met wie kun je in gesprek gaan?

Martijn Crama – Music United / manager / auteur
Rene Beerens – Momentum Agency / manager van o.a. DeWolff en Navarone
Bas Barnasconi – Muzikant / bedenker Pinguin Radio

17:00 – 18:00 / Borrel Jam
Doelgroep: iedereen met muzikale zin

Van 17:00 uur tot 18:00 uur vindt een afsluitende borrel plaats voor iedere deelnemer. Hier kan worden nagepraat over de dag tijdens een hapje, drankje én een muziekje! Aanwezige muzikanten worden namelijk uitgenodigd deel te nemen aan een jamsessie die zal worden begeleid door Goof Veelen en Jerome Lenders (beiden gitaarleraar bij de ECI Cultuurfabriek).

Kortom: neem je instrument mee! Backline is aanwezig!

 

Inschrijven kan via: https://goo.gl/gNcXoP
Zet jezelf op aanwezig in het event: https://www.facebook.com/events/1757140217715606/
Voor meer info zie ook: https://www.popinlimburg.nl/projecten/music-business/

Gerelateerde artikelen met Pop in Limburg sluit 2018 af met muzikantendag

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht