Nieuws

Pop in Limburg introduceert de Limburgse popprijs

Dit jaar introduceert Pop in Limburg de Limburgse Popprijs. De Limburgse Popprijs is een jaarlijks terugkerende award die wordt uitgereikt aan de Limburgse act en Limburgse organisatie die dat jaar de meest significante bijdrage hebben geleverd aan de Limburgse popmuziek. De uitreiking van de Limburgse Popprijs zal plaats vinden op zaterdag 28 september tijdens de conferentie van DVERS in Sittard. De Popprijs zal onder andere uit een geldbedrag bestaan die de winnaars kunnen gebruiken voor verdere ontwikkelingen. 

De Limburgse Popprijs zal bestaan uit twee categorieën. De eerste categorie genaamd ‘Artiest’ richt zich op (van oorsprong) Limburgse muzikanten en acts.  Met deze popprijs categorie wil Pop in Limburg investeren in de groei van de artiest of act, zodat deze zich verder kan ontwikkelen binnen de popwereld. De tweede categorie genaamd ‘Sector’ richt zich op organisaties en innovatieve en/of educatieve projecten die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkelingen binnen de Limburgse popmuzieksector. Met deze popprijs categorie wil Pop in Limburg de aandacht vestigen op de ontwikkelingen in de sector en bijzondere, innovatieve en/of succesvolle evenementen, projecten en organisaties zichtbaar maken en waardering voor hen uitspreken. De categorieën zullen ieder jaar wijzigen en aansluiten bij de laatste trends en ontwikkelingen in de popmuzieksector. Limburgse acts en organisaties/projecten die in aanmerking komen voor de Limburgse popprijs worden door een commissie beoordeeld op verschillende criteria.

Commissie
Voor de Limburgse Popprijs is een externe commissie opgesteld uit professionals vanuit de Nederlandse muziekindustrie. Elk commissielid zal meerdere kandidaten aandragen voor de Limburgse Popprijs. Onder leiding van Kiki van Aubel worden alle kandidaten besproken en worden er uiteindelijk per categorie drie à vier kandidaten genomineerd. Daarna zal elk commissielid vanuit de genomineerden een persoonlijke winnaar selecteren. De kandidaat met de meeste stemmen wint de Limburgse Popprijs in zijn categorie.
De commissie zal in de loop van week 36 bekend gemaakt worden. 

Pop in Limburg is een door de Provincie Limburg gesubsidieerde koepelorganisatie die zich op een breed terrein inzet voor de ondersteuning en ontwikkeling van de Limburgse popcultuur. Pop in Limburg is partner in het landelijke poporgaan POPNL en het internationale muziekplatform JMI.

Uitreiking Limburgse popprijs
Datum: zaterdag 28 september 2019
Locatie: Grote Zaal, Poppodium Volt, Sittard
Tijd: 16.50 – 18.00 uur

Gerelateerde artikelen met Pop in Limburg introduceert de Limburgse popprijs

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht