Nieuws

Pollux biedt ‘festivaltroost’

Het mag weer! Op vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 augustus geeft Frans Pollux zijn derde serie natuurconcerten. Na uitverkochte optredens in ‘t Jaomerdal en op de Hei kiest hij dit jaar voor de Bantuin: Pollux in ‘t Ven. De concerten worden volledig corona-proof georganiseerd, in nauwe samenspraak met de gemeente Venlo. Wel zijn er vanwege de 1,5 meter afstand minder kaarten beschikbaar dan voorgaande jaren. De kaartverkoop start komende vrijdag om 10:00 uur via www.franspollux.nl.

In het weekeinde dat eigenlijk Zomerparkfeest zou plaatsvinden, bieden Pollux en zijn band festivaltroost. De geur van gras, de smaak van een drankje en fijne muziek. “We hebben een mooie, spannende locatie gevonden in ‘t Ven,” zegt Frans Pollux. “We houden nog even geheim waar, maar het is vlakbij de bijzondere Steilrand: precies de plek waar natuur en agrarische wereld elkaar ontmoeten. Dat zal ook het thema worden. Om je heen het groen, boven je de ondergaande zon en achter je de contouren van kassen en loodsen van echte gerdeneers.”

WANDELINGEN
Het concept is inmiddels vertrouwd: een intieme buitensetting, een beperkt aantal plaatsen en publiek op eigen stoeltjes of picknickkleedjes. In het Jaomerdal en op de Hei vonden voor de buitenconcerten wandelingen plaats: publiek werd rondgeleid door het natuurgebied. Ook Pollux in ‘t Ven biedt meer dan muziek alleen. “We gaan zeker weer in groepjes wandelen. Onderweg gebeurt er van alles. Je hoort over de geschiedenis van ‘t Ven én over de Steilrand, die vroegere Maasoever. Ik vind ‘t altijd fascinerend om nieuwe dingen te ontdekken over je eigen omgeving.” De groepjes wandelaars zullen kleiner zijn dan vorig jaar, zodat de 1,5 meter afstand beter te bewaren is.

CORONA
Pollux in ‘t Ven wordt georganiseerd in nauw overleg met de gemeente Venlo. Alle corona-veiligheidsmaatregelen worden in acht genomen, en de ruime locatie stelt bezoekers in staat de gewenste afstand in acht te nemen. Op het terrein worden cirkels uitgetekend waar publiek op voldoende afstand van elkaar kaan zitten. Net zoals voorgaande edities zijn bar en toiletten aanwezig.

GOLDE KAERTJE: INCLUSIEF LIVE ALBUM ‘POLLUX DUIT CARRÉ’
Wie ondanks het beperkt aantal kaartjes zeker wil zijn van een plek, kan kiezen voor een Golde kaertje. Een Golde Kaertje bestaat uit twee entreebewijzen plus Pollux deej Carré, de nieuwe cd/dvd + boekwerk met live-registratie van het concert in Carré in januari. Het album verschijnt op 18 september en wordt op die datum gratis thuisgestuurd aan de kopers van een Golde Kaertje. Bij de cd zit ook een dvd met de volledige tv-registratie van Pollux’ Carré-concert, en bovendien nog een volwaardig boek met teksten en prachtige foto’s. De verkoop van de Golde Kaertjes start vrijdag 17 juli om 10:00 uur via www.franspollux.nl. De reguliere kaarten gaan om 12:00 in de verkoop.

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht