Nieuws

Pip Blom, Afterpartees, De Kraaien, Band With Benefits headliners voor twaalfde editie Gaellus Open Air Festival in Tienray

Met dit jaar een extra groot programma op de festivalzaterdag

Op zaterdag 4 en zondag 5 juni (Pinksteren) organiseert Gaellus Open Air na twee jaar afwezigheid weer een volwaardige twaalfde editie van het festival in Tienray. Op zondag 5 juni (gratis entree) staan als headliners onder andere Pip Blom, Afterpartees en De Kraaien op het podium in Tienray. Nieuw dit jaar is de toevoeging van een extra festivalavond op zaterdag 4 juni. Op het hoofdpodium spelen dan onder andere Band With Benefits & Fake Tits. De kaartverkoop voor de festival zaterdag start volgende week zaterdag 23 april om 10:00 via www.gaellusopenair.nl/tickets. De zondag blijft traditiegetrouw entreevrij.

Vandaag maakt de organisatie de eerste bulk van het programma bekend. Dit zal de komende weken nog aangevuld worden. Voor jong en oud zal er weer allerlei moois en bijzonders te horen zijn in Tienray deze dag. Met ieder jaar weer rond de 2500 bezoekers is Gaellus Open Air een festival voor regionaal, nationaal en internationaal talent.

Band With Benefits (zaterdag 4 juni)
Als headliner op zaterdag komt Band With Benefits naar Tienray. Band with Benefits blaast je omver met hun energie en genadeloos live kopergeweld. Uitverkochte clubshows en tot de nok toe gevulde festivalweides vormen het harde bewijs dat dit zestal naar de top van het feestcircuit dendert. Met een spektakel vol vuur, confetti en scheurende gitaren laten ze je alle hoeken van de kamer zien.

Pip Blom (zondag 5 juni)
De Amsterdamse indiepop darlings Pip Blom brachten onlangs hun nieuwe album Welcome Break uit. De invloeden van Pip zijn artiesten als Blur, The Breeders en Parquet Courts, maar de band heeft een uitgesproken eigen geluid. De band speelde in zowel Nederland als Europa als support van o.a. Franz Ferdinand, Interpol en The Breeders en speelde op festivals als Best Kept Secret en The Great Escape, Glastonbury (!!!) Lollapalooza Berlin en Reading/Leeds Festival.

Afterpartees (zondag 5 juni)
Onze vriendjes van Afterpartees stonden eerder al eens in Tiender op de planken maar er is sindsdien zoveel met de band gebeurt dat ze dit sowieso nog een keer verdienden. Muzikaal schuilt Afterpartees ergens tussen Iggy Pop, The Strokes, Parquet Courts, Jonathan Richman en Blondie. Melodieuze powerpop met een goed oor voor hooks. Soms onbeschaamd mooi of hard. Liedjes voor festivals en gesloten rookhokken.

Sindicato Sonico (zondag 5 juni)
Sindicato Sonico
brengt een cross-over van traditionele latinoritmes en funk, ska en rock. Met hun typische mestizo sound pleegt Sindicato Sonico een onweerstaanbare aanslag op je heupen! De Mexicaanse frontman zanger/bassist Rockman Santos weet met zijn explosieve groep van zeven muzikanten – afkomstig uit verschillende Zuid-Amerikaanse en Europese landen (Mexico, Honduras, Cuba, België en Spanje) – de gemoederen te verhitten. Sindicato Sonico bestempelt hun muziek als “mariachi funk ’n roll”, wat resulteert in een heerlijk warme mix van cumbia, mariachi, salsa, funk, ska, jazz en rock ’n roll.

De Kraaien (zondag 5 juni)
Duister, gevaarlijk, uniek, hard, recht door zee en dit alles met een knipoog. Bernd Gansebev en zijn crew verrassen je wederom met splinternieuwe, keiharde maar uber frisse tracks aankomend seizoen. Harde beats en natuurlijk eigenwijze rauwe Haags teksten behoren tot de vaste ingrediënten van de urban underground formatie maar nu gaan ze net een stapje verder de diepte in. Met de hits ‘Ik vind Je Lekker” en “Pechvogel” zette De Kraaien zich op de kaart . Rookbommen, insane visuals, live musici, artist features, strippers of paaldanseressen. Het blijft elke show nog steeds een verassing wat ze meebrengen. Maar één ding is zeker, de unieke show garandeert chaos van een hoog niveau en stilstaan is geen optie. Zet je schrap en laat je meesleuren door het nieuwe geluid van De Kraaien.

 Gaellus Open Air 2022

Zaterdag 4 juni
Tickets zaterdag 23 april om 10:00 beschikbaar via
www.gaellusopenair.nl/tickets

Band With Benefits + Fake Tits + meer t.b.a

Zondag 5 juni
Gratis entree

Pip Blom + Afterpartees + De Kraaien + Sindicato Sonico + Concubine + Dawn Of Anger + Burlers + Keezus Christus + Ultra Rolo + meer t.b.a.

Gerelateerde artikelen met Pip Blom, Afterpartees, De Kraaien, Band With Benefits headliners voor twaalfde editie Gaellus Open Air Festival in Tienray

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht