Nieuws

Pink Floyd Fandag

Pink Floyd Fans Nederland organiseert op 7 oktober een dag voor de fans bij Podium Roepaen in Ottersum.

Het programma ziet er als volgt uit:

Tentoonstelling 
De tentoonstelling zal voor een deel de schijnwerpers richten op de carrière van Roger Waters, mede door het feit dat dit jaar (na 25 jaar) zijn nieuwe solo album is uitgekomen. Tevens zal er aandacht besteed worden aan The Wall The Film en uiteraard wordt er “gebladerd” door 50 jaar Pink Floyd.

​Verloting
Van Sony Nederland hebben wij i.v.m. het uitkomen van “Is This The Life We Really Want” 2 LP’s, 2 CD’s, posters, 30 T-shirts en zo’n 125 tassen gekregen, ter promotie van het nieuwe album, die wij op de dag gaan verloten aan de tickethouders voor het avondconcert.

​Middag optreden:
50 JAAR PINK FLOYD IN NEDERLAND
door Charles Beterams (tekst) en The Use Of Ashes (muziek)
50 jaar geleden maakte Nederland voor het eerst kennis met Pink Floyd. De singles Arnold Layne en See Emily Play, het verpletterende debuutalbum The Piper At The Gates Of Dawn. En een eerste optreden in november 1967, nog met Syd Barrett, tijdens de Hippy Happy beurs in Rotterdam.

Een half jaar later was Syd Barrett vervangen door David Gilmour en speelde Pink Floyd in het kort daarvoor geopende Paradiso (nadat eerst een optreden op het allerlaatste moment was afgezegd vanwege problemen met de werkvergunningen.)

De vroege jaren van Pink Floyd speelden zich voor een belangrijk deel af in Nederland getuige de vele opnamen in de vorig jaar verschenen box set Pink Floyd: The Early Years 1967-1972. De verhalen bij die al dan niet plaatsgevonden concerten in Amsterdam en Rotterdam maar ook plaatsen als Heesch, Weesp, Vlissingen, Groningen en Apeldoorn zijn verzameld door Charles Beterams. Hij verhaalt op 7 oktober tijdens een exclusieve try-out uit de in november te verschijnen opvolger van Pink Floyd In De Polder (dat hij samen schreef met Robert Haagsma), met unieke beelden en verhalen. Hij wordt daarbij vergezeld door muziek van The Use Of Ashes, die in 2014 speciaal voor Record Store Day een prachtig album Pink Ashes maakten met parels uit de eerste jaren van Pink Floyd.

** In de lobby van Roepaen zal de middag muzikaal omlijst worden door  DJ Theo Elfring van  Prog Non Stop van Radiozender Favoriet FM

** Floydstuff staat er met een voor de Pink Floyd fan watertandend assortiment aan vinyl, cd’s en meer.

** Non-stop film tot aan het avondprogramma

​De Pink Floyd Fandag duurt van 15.00 – 18.00 uur en is gratis toegankelijk.
 
Voor bezoekers van de Pink Floyd Convention is er de mogelijkheid om voor het concert van The Pink Floyd Sound een hapje te eten bij Roepaen. Indien je graag gebruik maakt van het buffet dien je vóór 1 oktober een dinerticket te kopen.

Avondprogramma:
Concert: The Pink Floyd Sound – Climb Towards The Sound
Verwacht een spectaculaire audiovisuele reis naar de hoogtijdagen van de psychedelica, de epische klassiekers en de bombast van weleer met Roepaen’s magische Kapel als decor.

​Met de nieuwe show ‘climb towards the light’ neemt The Pink Floyd Sound je mee op een tocht vol van herkenning en verrassing. Waar het afgelopen seizoen de aandacht was gericht op o.a. het oude werk en de muziek van The Wall, flirt de groep jonge muzikanten deze tour ook met het latere werk van Pink Floyd.

​Verwacht een spectaculaire audiovisuele reis waarin je wordt meegenomen naar de hoogtijdagen van de psychedelica, de epische klassiekers en de bombast van weleer. Maar ook het solo-werk van Roger Waters en David Gilmour zal niet ongemoeid blijven. Bijgestaan door een zangeres, authentieke videobeelden en een wervelende lichtshow brengt The Pink Floyd Sound een gepassioneerd eerbetoon aan de rockband.

​Het concert start op 7 oktober om 20.00 uur en een ticket kost in de voorverkoop € 20

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht