Nieuws

“Peanuts & Cherries” is de debuutsingle van Will Fairhead en zijn band

Gevormd in Londen in 2020 bestaande uit Will Fairhead (zang en slaggitaar), Kilian Aubertin (bas), Bob Kessels (drums) en Eddie Ogle (lead gitaar), werden de singles opgenomen nadat ze minder dan een maand samen hadden gespeeld .

De nummers halen hun inspiratie uit de uitspraken “werken voor pinda’s” en “leven is een kom met kersen”, en ze behandelen het onderwerp persoonlijke vrijheid met wrange humor en uitdagendheid.

Peanuts is een liedje over werken voor een kleine beloning, of voor pinda’s, zoals het gezegde luidt. Een realiteit die velen zullen begrijpen. Geschreven in een uitbarsting van frustratie, na het waanzinnig schreeuwen “werken voor pinda’s” op een hete, dode middag op Camden Canal, herschept het lied de vangcyclus van een dagelijkse sleur die nergens toe lijkt te leiden.

Cherries begint een gesprek tussen jong en oud, gebaseerd op ervaringen uit de eerste hand uit de tijd van songwriter Will als maaltijd op wielen. De oude man moedigt de jongeren aan om elke droom na te jagen en elke kans te grijpen voordat het te laat is – een feit dat hij maar al te goed weet. Verlaat de veiligheid en het comfort van routine, en de mogelijkheden zijn eindeloos, voor beter of slechter.

Voor degenen die van eerlijke, creatieve songwriting, hard hitting rhythm en op blues gebaseerd gitaarwerk houden. En ook degenen die gedeeltelijk fruit en noten eten.

Na de annulering van hun Spring Tour door het VK en Europa, vanwege Covid 19, zal de band hun live-optredens uitstellen tot toekomstige kennisgeving. Terwijl Kilian en Bob tijdelijk naar huis zijn teruggekeerd, werken Will en Eddie momenteel in Londen aan een aantal bootleg-isolatieopnames. Je kunt op de hoogte blijven via de website van de band en social media-pagina’s.

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht