Nieuws

Becca Mancari en Gold Star op Southern Roots Festival 2018

Parkstad Limburg Theaters en NIEUWE NOR presenteren de beste americana en roots

Op zondag 4 november 2018 vindt de eerste editie van het nieuwe Southern Roots Festival plaats. Nadat eerder bekend was geworden dat singer-songwriter Tim Knol & band en de Amerikaanse alt. country-formatie American Aquarium naar Heerlen komen, zijn nu ook de Amerikaanse acts Becca Mancari en Gold Star aan het affiche toegevoegd. Tot 13 juni zijn er early bird tickets verkrijgbaar voor het festival.

Op zondagmiddag 4 november treden zeven acts in de stijlen roots, americana en singer-songwriter aan in de NIEUWE NOR (zaal en café) en de prachtige kapel van het Savelbergklooster. Daarmee is een nieuw festival geboren, het ‘Southern Roots Festival’.

Becca Mancari en Gold Star Behalve de eerder aangekondigde headliners Tim Knol en American Aquarium, komen de twee gewaardeerde americana-artiesten Becca Mancari en Gold Star naar de eerste editie van het festival. Beide in Amerika woonachtige muzikanten hebben een diverse achtergrond.
Becca Mancari werd geboren als kind van een Italiaans-Ierse predikant en een Puerto Ricaanse moeder. Na een periode van rondzwervingen, van vond ze haar muzikale inspriratie in Nashville. Het debuutalbum ‘Good Woman’ (2017) is angstaanjagend eenzaam, met stofwolkachtige zwellende elektrische gitaren en teksten die scenes uit haar reizen vertellen.
Gold Star is het alter ego van de jonge singer-songwriter Marlon Rabenreither, geboren in Wenen en sinds lange tijd inwoner van Los Angeles. Zijn muziek staat bekend om een typische Americana sound, waarin de invloeden van grootheden zoals Neil Young, Bob Dylan, Wilco en Ryan Adams overduidelijk te horen zijn. Debuutplaat ‘Dark Days’ werd juichend ontvangen door onder andere Lucinda Williams, die Marlon datzelfde jaar mee op tour nam. In september verschijnt zijn nieuwe album ‘Uppers And Downers’.

Southern Roots presents
Onder de naam ‘Southern Roots Presents’ presenteren Parkstad Limburg Theaters en de NIEUWE NOR vanaf het komende najaar een groot aantal americana-concerten in Parkstad. In het najaar concerteren o.a. The Wood Brothers, Mary Gauthier, Ben Caplan, Dylan LeBlanc en Dawn Brothers in Heerlen. Middels de samenwerking willen de podia het bestaande aanbod zichtbaarder maken voor het groeiend aantal geïnteresseerden in Americana muziek. Voor het volledige aanbod, zie Facebook pagina https://www.facebook.com/southernrootsconcerts of de websites van beide podia. Voor de vroege beslissers zijn er nog kortingstickets beschikbaar voor het Southern Roots Festival. Wie voor 13 juni 2018 bestelt, krijgt € 6,- korting op de reguliere voorverkoopprijs van € 25,-. De kaartverkoop loopt via de websites van zowel de NIEUWE NOR als Parkstad Limburg Theaters.

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht