Nieuws

Oud-theaterdirecteur Guido Wevers brengt intieme voorstelling geïnspireerd op werk van schrijver John Berger

Van talkshow naar muzikale theatervertelling; Het leven van Odille L.

Na de reeks van vier zondagse talkshows De zondag gasten, is oud-theaterdirecteur Guido Wevers terug in Theater aan het Vrijthof. Dit keer brengt Wevers een intieme vertelvoorstelling, geïnspireerd op het werk van Engelse schrijver John Berger: Het leven van Odille L. Tijdens zijn verhaal wordt Wevers begeleidt door twee livemuzikanten en vormen geprojecteerde tekeningen het decor. De voorstelling is op zaterdag 2 april aanstaande te zien in de intieme Bovenzaal van Theater aan het Vrijthof.

Een intieme, muzikale theatervertelling: Het leven van Odille L.
Het leven van Odille L. is het verhaal van een vrouw, geboren en getogen in een Frans bergdorp eind vorige eeuw. Terwijl de vrouw samen met haar zoon in een door haar zoon zelfgebouwd zweefvliegtuig hoog boven het besneeuwde dal vliegt, kijkt ze terug op haar bewogen leven. Het is de liefde die haar overeind houdt.

“Altijd al heb ik iets met de verhalen van Berger willen doen. Om de een of andere reden kwam het er nooit van, tot ik vorig jaar door een operatie gedwongen thuis op de bank terecht kwam.” Aldus Wevers. Geïnspireerd op De vrucht van hun arbeid van Berger bedacht hij een vertelvoorstelling. Hij maakte tekeningen bij zijn verhaal en bouwde een miniatuur theater, vanuit waar hij zijn verhaal op eigen wijze verbeeld. Begeleid door Conrad Nuyts op piano en Mayte Levenbach op viool is Het leven van Odille L. een intieme, muzikale vertelvoorstelling.

Over Guido Wevers

Guido Wevers was directeur van Theater aan het Vrijthof van 2005 tot en met 2011. De in Maasmechelen geboren regisseur werd opgeleid aan de Toneelacademie Maastricht en is artistiek leider geweest van verschillende toneelgezelschappen, waaronder Tryater, Het Kruis van Bourgondië en ’t Arsenaal. Bovendien presenteerde hij samen met Theater aan het Vrijthof onder de naam De zondag gasten een reeks zondagse talkshows, waarin hij interessante gasten met uiteenlopende achtergronden sprak over verschillende culturele onderwerpen.

Gerelateerde artikelen met Oud-theaterdirecteur Guido Wevers brengt intieme voorstelling geïnspireerd op werk van schrijver John Berger

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht