Nieuws

Open oproep Inspiratieprijs en Jongerencultuurprijs Cultuurfonds Limburg 2024

MAASTRICHT, 14 mei 2024 – De Inspiratieprijs van het Cultuurfonds Limburg is een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt op één van de werkterreinen van het Cultuurfonds. Op 28 november ontvangt de uiteindelijke winnaar de prijs uit handen van Emile Roemer, commissaris van de Koning en voorzitter van het Cultuurfonds Limburg. De Inspiratieprijs bestaat uit een bedrag van € 15.000 en een bronzen object van Gabriel Guevara. Daarnaast reiken wij dit jaar voor het eerst ook een Jongerencultuurprijs van € 2.500 uit.

Inspiratieprijs gericht op jongeren binnen cultuur
Dit jaar is het uitgangspunt voor de Inspiratieprijs: ‘De stem van jongeren binnen cultuur’. Aandacht voor jongeren binnen cultuur draagt bij aan de veerkracht van jongeren, het realiseren van een positiever zelfbeeld, sociale vaardigheden en het realiseren van andere verbindingen. Zij zijn de toekomst!
Wij roepen daarom voor deze editie organisaties, instellingen, culturele platforms en makers (binnen alle disciplines van de kunsten) met projecten of activiteiten waar jongeren centraal staan en waar ze een podium krijgen op. Meld je aan voor de Inspiratieprijs van 2024! Zowel amateurs als professionals die in Limburg wonen en werken maken kans.

Jongerencultuurprijs voor jongeren tot en met 25 jaar
Dit jaar reiken wij ook een aanvullende Jongerencultuurprijs uit van € 2.500, waarvan € 1.250 ingezet moet worden voor eigen ontwikkeling, studie of een project. De resterende € 1.250 is vrij besteedbaar. Voor deze prijs roepen wij jongeren tot en met 25 jaar op die in Limburg wonen en (door hun werk) andere jongeren inspireren met hun culturele activiteiten, die cultuur inzetten om zichzelf en anderen beter te begrijpen, verbindingen te leggen en nieuwe terreinen te ontdekken.

Reageren op deze open oproep kan tot uiterlijk dinsdag 28 mei 2024 door op de volgende link te klikken. De prijswinnaars ontvangen uiterlijk 21 juni a.s. van ons bericht.

Gegevens Inspiratieprijs
– De naam van de organisatie, maker, instelling of cultureel platform en contactgegevens.
– Een korte omschrijving waarom deze oproep van toepassing is op jouw eigen praktijk of organisatie of de praktijk of organisatie die je wilt voordragen.
Ter onderbouwing ontvangen wij graag een portfolio en aanvullende informatie die relevant kan zijn. Dit kan een link of verwijzing naar een website zijn.

Gegevens Jongerencultuurprijs
– Je naam, leeftijd en contactgegevens of de naam, leeftijd en contactgegevens van de persoon die je wilt voordragen.
– Ter onderbouwing ontvangen wij graag een relevante link naar Instagram, TikTok, website of platform waar wij jullie werk kunnen zien.

De inzendingen worden beoordeeld door een jury bestaande uit Chequita Nahar, sieradenontwerper, docent en hoofd Fine Arts and Design Maastricht Institute of Arts, voorzitter jury en bestuurslid Cultuurfonds Limburg; Richard Dols, programmeur en manager Filmhuis Zicht, manager Poppodium Volt en bestuurslid Cultuurfonds Limburg; Jeanette Oostijen, voorzitter College van Bestuur Vista College, Sjanneke Hendrix, mede-eigenaar House of Confetti en hoofdprogrammeur van het Zomerparkfeest en Mariëlle van Eijs, adviseur Cultuurfonds Limburg.

Over het Cultuurfonds
Het Cultuurfonds investeert elk jaar ruim 40 miljoen euro in cultuur en natuur. Dat geld gaat naar zo’n 3.500 projecten door heel Nederland, in het Caribisch deel van het koninkrijk en in Suriname. Dat doen we met de bijdrage van de VriendenLoterij en Nederlandse Loterij, van onze schenkers en donateurs en samen met onze partners. Het Cultuurfonds Limburg is een van de twaalf provinciale afdelingen.

Gerelateerde artikelen met Open oproep Inspiratieprijs en Jongerencultuurprijs Cultuurfonds Limburg 2024

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht