Nieuws

Ook Lex Uiting, New Cool Collective en Yîn Yîn naar Grenswerk

Concertreeks voor 80 mensen uitgebreid: We Kunnen Weer! 

Grenswerk kondigde eerder aan dat er in juli en augustus met een reeks optredens voor 80 personen wordt gestart. Vandaag worden hier vijf nieuwe concerten aan toegevoegd voor de maand augustus. Lex Uiting, Michelle David & the Gospel Sessions, Judy Blank, Yîn Yîn en New Cool Collective zullen in augustus in Grenswerk spelen. Binnenkort zullen hieraan nog een aantal nieuwe artiesten worden toegevoegd. Verschillende shows in juli verkochten al uit. De kaartverkoop voor deze nieuwe concerten start zaterdag om 10:00.

Het Venlose poppodium is blij eindelijk weer artiesten en bezoekers in het podium te kunnen ontvangen. “Het zijn rare maanden geweest. En nog steeds natuurlijk. Concerten organiseren voor 80 personen is op geen enkele manier rendabel, maar we vinden toch dat we de deuren weer open moeten gooien, dat is onze rol. En dat voelt ook weer goed. Het zullen hele intieme optredens worden, je zit dicht op de artiest,” zegt programmeur Johan Hauser.

Grenswerk wist eerder al een aantal grote namen als Roxeanne Hazes, The Kik en Tim Knol te strikken. Maar het zwaartepunt ligt ook heel nadrukkelijk bij lokale artiesten als Baer Traa, Blackbird, Frans Pollux, Lone Road Station, Afterpartees. Johan Hauser: “We willen graag weer wat perspectief bieden aan artiesten uit de regio. Een optreden om naartoe te werken, en een fatsoenlijke gage. Dat is een bewuste keus. En de crisis leert ons misschien ook wel dat we het af en toe dichter bij huis moeten zoeken.”

In Grenswerk is het aantal van 100 bezoekers net niet haalbaar als alle coronamaatregelen in acht worden genomen. Daarom worden per concert 80 tickets verkocht. Grenswerk volgt daarin het protocol dat is opgesteld door de VNPF (Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals). Tickets zijn alleen per 2 verkrijgbaar. Stoelen staan per twee bij elkaar, met anderhalve meter tussen de volgende twee stoelen. Bij binnenkomst worden bezoekers langs de bar op de foyer richting de zaal geleid naar hun zitplekken. De concerten zijn volledig cash-less en er is geen deurverkoop, tickets worden alleen online verkocht.

Volledige programma:
Vrijdag 03.07 Akwasi

Zaterdag 04.07 Baer Traa

Zondag 05.07 Tim Knol

Vrijdag 10.07 Drum & Beeker

Zaterdag 11.07 Blackbird

Zondag 12.07 Jett Rebel

Vrijdag 17.07 De Andrew & Jasper Rock ’n Roll Revue

Zaterdag 18.07 Dave & Arjan van The Kik

Zondag 19.07 The Ragtime Rumours

Vrijdag 24.07 Bert van den Bergh

Zaterdag 25.07 Lone Road Station

Zondag 26.07 Afterpartees

Vrijdag 31.07 Ton Engels

Zaterdag 01.08 Roxeanne Hazes

Zondag 02.08 Frans Pollux

Nieuwe concerten
Zondag 09.08 Michelle David & The Gospel Sessions
Vrijdag 14.08 Judy Blank
Zondag 16.08 Lex Uiting
Vrijdag 28.08 New Cool Collective
Zaterdag 29.08 Yîn Yîn

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht