Nieuws

Ontknoping provinciaal talentontwikkelingstraject Popsport in Sittard

Op zaterdag 27 mei 2017 organiseert Stichting Popmuziek Limburg (SPL) de finale showcase van het talentontwikkelingstraject Popsport in Poppodium Volt te Sittard. Publiek wordt hierbij getrakteerd op optredens van de meest jonge en talentvolle popacts die Limburg op dit moment rijk is. De line-up voor deze avond bestaat uit: Aurora Borealis, Luca van den Hombergh, HMFA, Douwe, Endeavour, Stagefright, DJ Damiano, Noah’s Orc, Merel en Junkfood Lunchbox. Aan het einde van de avond maakt de jury, bestaande uit Harald Bruijstens, Sean Verstraelen en Julie van Diem, bekend welke act de afgelopen maanden de meeste ontwikkeling heeft doorgemaakt en dus door mag stromen naar het landelijke traject van Popsport. De deuren van Volt gaan open om 20:00 uur. Kaartjes zijn in de voorverkoop á €5,- verkrijgbaar via de deelnemers en op de avond zelf á €7,50 aan de dagkassa. Voor meer informatie over Popsport, zie www.popsport.nl.

Popsport is ontwikkeld door Stichting Popmuziek Limburg en werd in 2004 voor het eerst georganiseerd in Limburg. Inmiddels is Popsport uitgegroeid tot een landelijk project dat in alle Nederlandse provincies wordt georganiseerd. Tijdens Popsport krijgen jonge talentvolle muzikanten en popacts een kijkje in de keuken van de popsector. Het doel is ze sneller wegwijs te maken en te investeren in hun ontwikkeling. Gedurende enkele maanden volgen de deelnemende acts diverse muzikale en zakelijke workshops van professionals uit de popsector, waaronder programmeurs van poppodia en festivals, boekers, A&R managers en ervaren muzikanten. De deelnemende acts bepalen zelf aan welke workshops ze deelnemen en met welke docenten ze willen werken. Zo leren ze eigen keuzes te maken en ontdekken ze hoe ze kansen in de popsector kunnen benutten.

Afgelopen januari startten Aurora Borealis (Maastricht), Luca van den Hombergh (Venlo), HMFA (Meterik), Douwe (Herkenbosch), Endeavour (Berg aan de Maas), Stagefright (Geleen), DJ Damiano (Roermond), Noah’s Orc (Horst), Merel (Maastricht) en Junkfood Lunchbox (Maastricht) met Popsport in Limburg. Zij werden gescout door programmeurs van Limburgse poppodia. Dit gebeurde onder andere bij regionale popwedstrijden en Kunstbende Limburg. Inmiddels hebben de acts gezamenlijk meer dan zestig workshops gevolgd. Daarnaast konden ze kiezen uit een studio-opname en een videoclip.

Tijdens de eindpresentatie op zaterdag 27 mei geven alle deelnemers een optreden, zodat ze hun opgedane ervaring live aan het publiek en de coaches kunnen laten zien en horen. Bovendien maakt de jury bekend welke act doorgaat naar het landelijke traject van Popsport. Hierbij krijgen de winnende acts uit alle provincies persoonlijke coaching en een inspiratie dag in Kytopia te Utrecht aangeboden. Ook mogen ze optreden op het Popsport Showcase Festival 2017.

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht