Nieuws

Online variant Eurosonic Noorderslag: Stream Sonic

Normaal zou Pop in Limburg tijdens Eurosonic Noorderslag een podium met Limburgs talent hosten bij Pinguïn Radio. Door de coronamaatregelen kan Eurosonic Noorderslag dit jaar helaas niet doorgaan. Daarom presenteert Pinguïn Radio dit jaar haar online variant: “Stream Sonic”! Vanuit Pop in Limburg zullen hier op 15 januari vanaf 20:00 uur Solomon, Christopher Green en WHYBE via een livestream optreden!

Wat is Eurosonic Noorderslag?

Eurosonic Noorderslag (ESNS) is een non-profit, 100% showcase-festival voor uitsluitend Europese artiesten, met een internationale muziekconferentie.

Overdag vindt een internationale muziekconferentie plaats in conferentiecentrum ‘De Oosterpoort’, met 150 panels, keynotes, interviews, workshops, diners, pitches, borrels, presentaties en bijeenkomsten over de nieuwste ontwikkelingen in de Europese en internationale muziek, media, productie en interactieve industrie.

’s Avonds, tijdens de twee showcasefestivals (Eurosonic en Noorderslag), krijgt muziektalent de kans om zich te presenteren aan een internationaal publiek van muziekliefhebbers en professionals.

Wat is Pinguin Radio?

Pinguin Radio is een online non-stop radiostation dat zich richt op liefhebbers en beoefenaars van alternatieve en onafhankelijke (indie) popmuziek. Pinguin Radio is ontstaan nadat KINK FM met uitzenden stopte. De KINK FM muziekredactie, enkele KINK FM DJ’s en luisteraars van het eerste uur zijn Pinguin Radio gestart om dit alternatieve geluid een podium te blijven geven.

Overdag draait Pinguin Radio non-stop muziek. In het weekend en ‘s avonds worden er ook gepresenteerde programma’s uitgezonden.

Samen met Pinguin Radio programmeert Pop in Limburg normaal drie Euregionale acts op een van de podia op Eurosonic Noorderslag. Dit zijn acts uit Limburg, België en Duitsland.  Omdat nu Eurosonic Noorderslag niet doorgaat in verband met de coronamaatregelen, worden deze acts online uitgezonden op Stream Sonic, waardoor de muzikanten uit Limburg, maar ook uit de rest van Nederland toch een platform krijgen, om zich te laten zien en horen.

StreamSonic

De online variant van Eurosonic Noorderslag zal plaatsvinden op 13,14,15 en 16 Januari. StreamSonic is te bekijken via www.streamsonic.nl.

De showcases die Pop in Limburg heeft opgenomen in de ECI Cultuurfabriek worden uitgezonden tijdens StreamSonic op 15 januari.

 

 

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht