Nieuws

Oktober jazzmaand in Venlo

In Venlo start zondag een nieuw jazzfestival, Autumn Leaves. Onder die naam vinden in de hele maand oktober jazzconcerten plaats op verschillende locaties in de Venlose binnenstad. Het jonge, veelzijdige trio Kapok trapt zondag 1 oktober af in Take Five.

Oktober is de maand van vallende bladeren, van bokbier in warme kroegen en van jazz. Autumn Leaves organiseert in totaal acht uiteenlopende concerten, verdeeld over de hele maand. Voor die concerten zijn losse tickets te koop maar ook een aantrekkelijk geprijsde passe-partout dat toegang geeft tot alle concerten. Autumn Leaves is een initiatief van Poppodium Grenswerk, Museum Van Bommel Van Dam en café Take Five.

Zondag 1 oktober speelt Kapok in Take Five, verder komen die maand Anton Goudsmit, Rogier Telderman, Marc Alberto, Thijs Nissen Trio en BRUUT! naar Venlo. Binnen Autumn Leaves valt tevens een nieuwe editie van Jazz at the Klep met Mike Roelofs, gitarist David Golek en drummer Achim Heine. Bijzonder is ook het Scratch Jazz project. Een groot coachingsproject waar 60 jonge muzikanten uit de regio aan meedoen. Zij krijgen al een aantal weken verschillende workshops aangeboden van professionele coaches. Op zondag 8 oktober vindt in Poppodium Grenswerk de slotdag van Scratch Jazz plaats, waar alle muzikanten zich presenteren in samenwerking met Score Jazz Orchestra.

Autumn Leaves wordt ondersteund door Slim Jazz en Brand Bier. Tijdens de concerten krijgen alle bezoekers een proefglaasje Dubbelbock van Brand.

Een passe-partout kost 30 euro en geeft toegang tot alle concerten. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website of vvk-adressen (Sounds Venlo, Grenswerk eetcafé, Huis van de Streek Horst). Het volledige programma en de kaartverkoop zijn te vinden via: www.grenswerk.nl/autumnleaves. 

Gerelateerde artikelen met Oktober jazzmaand in Venlo

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht