Nieuws

OJC Canix krijgt bijdrage van het Oranje Fonds

LOTTUM – OJC Canix krijgt een bijdrage van €10.000 van het Oranje Fonds voor de verbouwing van het open jongerencentrum. Door het verdwijnen van de Harmoniezaal verloren verschillende verenigingen zijn standplaats. Door te verbouwen kan OJC Canix sommige van deze verenigingen ontvangen en op die manier een meer maatschappelijke rol vervullen binnen Lottum. Tijdens de verbouwing zal voornamelijk het cafégedeelte aangepakt worden.
De verbouwing van het open jongerencentrum maakt onderdeel uit van een verbouwing van het Smetenhof, waar OJC Canix onderdeel van is. De grote verbouwing zal later volgen en de Smetenhof een multifunctioneel centrum maken. OJC Canix stelt zich ten doel om belangen van jongeren te behartigen, het bevorderen van de sociaal-culturele vorming en de vrijetijdsbesteding van jongeren in en rondom Lottum. Daarnaast stelt zij ook het belang van de lokale identiteit van Lottum voorop en deze te waarborgen.

Jubileum
OJC Canix heeft volgend jaar het jubileumjaar en hoopt in dat jaar de verbouwing te mogen afronden. “Het zou fantastisch zijn als we de vrijwilligers en bezoekers mogen ontvangen in de vernieuwde ruimte. Dan is het jubileumjaar helemaal compleet”, aldus Luuk van Deelen voorzitter van OJC Canix.

Oranje Fonds
Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Het Fonds kan dit doen dankzij o.a. de Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht