Nieuws

Officiële Roze Zaterdag afterparty in Poppodium Grenswerk

NEX-US clubconcept met onder andere Miss Kittin, Kim Ann Foxman en performers

Poppodium Grenswerk is de host van een officiële afterparty van Roze Zaterdag op 29 juni. 

Deze avond vindt een speciale editie van het NEX-US clubconcept plaats in de zaal van het poppodium. Op het programma staat een line-up van bekende internationale house-dj’s: Miss Kittin (FR), Kim Ann Foxman (US) en live-act Hard Ton (IT). Daarnaast wordt in het café van Grenswerk een grote thematische karaokeshow georganiseerd door het Venlose collectief Meisjes van de Nacht.

Het NEX-US clubconcept is in 2018 door Poppodium Grenswerk ontwikkeld in co-creatie met een groep liefhebbers uit de lokale creatieve industrie, als opmaat naar de Roze Zaterdag 2019. Het clubconcept, ‘nexus’ is het Latijnse woord voor ‘verbinding’, stelt (gender)diversiteit, inclusiviteit en de vrijheid tot zelfexpressie centraal. Muzikaal gezien wordt gerefereerd aan het geluid van de oorspronkelijke housemuziek, zoals deze gedraaid werd in nachtclubs in Chicago en New York waar eind jaren ‘80 de muziekstroming ontstond. Inmiddels hebben er al meerdere succesvolle unieke edities van het concept plaatsgevonden.

Headliner op de afterparty is de uit Frankrijk afkomstige Miss Kittin. Een naam die voor liefhebbers van house- en technomuziek zondermeer thuishoort in het rijtje meest invloedrijke artiesten van de afgelopen 20 jaar. Naast haar werk als dj is Miss Kittin, echte naam Caroline Hervé, ook producer en zangeres en werkte ze in die hoedanigheid samen met andere grootheden uit de elektronische muziekscene zoals Felix Da Housecat, Sven Väth, T.Raumschmiere en The Hacker.

Met Kim Ann Foxman worden de liefhebbers nog een keer goed bediend: de uit New York afkomstige dj/producer is een zeer actuele en graag geziene naam op line-ups en draait onder andere regelmatig in de Panoramabar in Berlijn dat onderdeel uitmaakt van de legendarische club Berghain. Het Italiaanse duo Hard Ton zal voor de tweede keer live acte de présence geven op een NEX-US clubavond. Buiten het feit dat de zanger van het duo over een geweldige ‘diva’ stem beschikt, is hij een geweldige extravagante verschijning op het podium. Hun muziek is een aanstekelijke mix tussen acid-house en disco. De internationale line-up wordt versterkt door drie lokale talenten. Het NEX-US Soundsystem bestaat uit de resident dj’s Simone, Six Feet Up en Volksfreude. De avond wordt verder gecomplementeerd door diverse performances van ‘vogue’ dansers en drag queens.

Tegelijkertijd zal in het café van Grenswerk een grote thematische karaoke-avond plaatsvinden, georganiseerd door het Venlose collectief Meisjes van de Nacht; verwacht hier veel spektakel op het podium, verkleedpartijen en een gezellige chaos.

Kaarten voor ‘NEX-US presents: Official Roze Zaterdag Afterparty’ zijn vanaf vandaag verkrijgbaar via de website van Grenswerk. Het poppodium is deze nacht tot 06.00 uur geopend. De entree voor de ‘Meisjes van de Nacht Karaoke-Show Extravaganza’ in het Grenswerk Café is gratis.

Gerelateerde artikelen met Officiële Roze Zaterdag afterparty in Poppodium Grenswerk

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht