Nieuws

Ode aan Crosby, Stills, Nash & Young

Zondag 15 oktober staat Poppodium Grenswerk in het teken van de legendarische formatie Crosby, Stills, Nash & Young. Het gaat om een seated optreden waarvoor slechts 200 tickets beschikbaar zijn.

Na eerdere odes aan Neil Young en David Bowie eren Roger Pinnow, Marc van Bussel, John van Overdijk, Tessa Kersten, Karel Koster en Jules van Bussel nu Crosby, Stills, Nash & Young. Beide eerdere optredens verkochten helemaal uit. Voor deze middag zijn in plaats van 550 maar 200 tickets beschikbaar om dat de show helemaal seated is.

CSNY was een Amerikaans-Britse supergroep die eind jaren zestig, begin jaren zeventig een aantal legendarisch albums uitbracht. De leden waren David Crosby, Stephen Stills en Graham Nash die allemaal afzonderlijk al een flinke carriere achter de rug hadden in acts als The Hollies, Buffalo Springfield en The Byrds. Toen Neil Young zich aansloot was de band compleet. Young was bij lang niet alle tours en albums betrokken.

De band ontstond aan het einde van de jaren zestig en stond bekend om de complexe zangharmonieën van de leden, hun tumultueuze onderlinge verstandhoudingen en hun politiek activisme. Voor velen golden zij als de verpersoonlijking van de hippiecultuur. Bekende nummers zijn Teach Your Children, Helpless, Ohio en Our House.

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht