Nieuws

NU-OF-NOOITFINALIST MARTIN SILLEN BRENGT SINGLE UIT OP 3FM ‘Ik

‘Ik doe gewoon precies waar ik zelf zin in heb’Het scheelde niet veel of Martin Sillen opende de vijftigste editie van Pinkpop. De eigenzinnige indieband – toen nog OOST. – won de finale van de Limburgse talentenwedstrijd Nu of Nooit niet, maar dat hield de vier gasten niet tegen. Een nieuwe naam, meer shows én een nieuwe single. Donderdag 27 juni brengt Martin Sillen zijn single ‘Again’ uit op radiostation 3FM en streamingdienst Spotify.

Martin Sillen is de muzikale liefdesbaby van Jop Ostendorf. Het is een uit de hand gelopen soloproject: in de eerste opname voor een opdracht voor zijn opleiding aan het Conservatorium in Maastricht deed hij alles zelf. Hij schreef het nummer, maar speelde ook drums, bas, beide gitaren, leadzang en de koortjes zelf in. Ostendorf: ,,Martin Sillen betekent voor mij zelfstandigheid: ik kan precies doen wat ik zelf wil en ik kan alles kwijt in mijn muziek”.

Maar hij wilde verder. Martin Sillen moest de studio uit, podia op, de wereld in. Ostendorf vond Erik Steegh (basgitaar), Luc van den Brink (basgitaar) en Dinand Claessens (drums) en deed mee aan de talentenwedstrijd Nu of Nooit. De hoofdprijs, de vijftigste editie van Pinkpop openen, haalde het viertal niet binnen. Ostendorf werd echter wel muzikant van de avond en werd gecomplimenteerd met zijn ‘goede songs’ en ‘catchy liedjes’. ,,Nu gaat het vooral om plezier maken met drie goede vrienden en genieten van wat we doen.”

3FM
De eerste single ‘Again’ kenmerkt zich door een melodieuze sound, groovende gitaren en sferische koortjes. De plaat houdt de luisteraar constant op het puntje van zijn stoel: de song ligt makkelijk in het gehoor, maar verrast constant.
‘Again’ van Martin Sillen is te horen van dinsdag 25 juni tot en met donderdag 27 juni op radiostation 3FM bij Ga Gek Voor Je Track bij DJ Frank van der Lende. Het viertal moet opdrachten uitvoeren om zo zendtijd te winnen. Vanaf donderdag is het nummer ook te beluisteren via Spotify.
Martin Sillen is te vinden op Facebook (www.facebook.com/MartinSillenMusic) en Instagram (@martinsillen).

Gerelateerde artikelen met NU-OF-NOOITFINALIST MARTIN SILLEN BRENGT SINGLE UIT OP 3FM ‘Ik

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht