Nieuws

Nu of Nooit voorronde 4 in de NIEUWE NOR!

Op vrijdag 19 oktober a.s. is het alweer tijd voor de vierde voorronde van dé provinciale popwedstrijd van Limburg: Nu of Nooit. Na eerdere succesvolle voorrondes in Weert, Venlo & Sittard is het nu de beurt aan Poppodium NIEUWE NOR in Heerlen. Ook deze voorronde strijden wederom vijf Limburgse acts, onder toeziend oog van publiek en een professionele vakjury, om een plek in de finale. Nu of Nooit wordt georganiseerd door Pop In Limburg met als hoofdprijs een speelplek op Pinkpop 2019. Daarnaast is Nu of Nooit de laatste jaren volop in ontwikkeling, van traditionele wedstrijd tot een talentontwikkelingstraject voor Limburgse muzikanten.

Programma voorronde 4 | vrijdag 19 oktober | Poppodium NIEUWE NOR, Heerlen:
Deuren: 20:00 uur | Programma: 21:00 – 01:00 uur

Austin Leaves  Pop-Country (Bemelen)
Cimmerian  Progressieve Metalcore/Djent (Heerlen)
CelineShanice  Singer-songwriter/Pop (Heerlen)
Dom Free  Hiphop (Kerkrade)
Geoff Wyld  Psychedelisch, Indie, Rock (Vaals)

 

Nu of Nooit: in september maakte Jan Smeets de selectie van Nu of Nooit 2018 bekend. Uit tientallen inzendingen uit de hele provincie werd een selectie gemaakt van 25 acts. Voorafgaand aan de voorrondes hebben deze vijfentwintig acts professionele coaching gehad tijdens twee coaching dagen in Conservatorium Maastricht en Poppodium Grenswerk. Na deze coaching dagen zullen de muzikale acts verspreid over vijf voorrondes in de gemeentes Weert (Muziekcentrum De Bosuil), Venlo (Poppodium Grenswerk), Sittard-Geleen (Poppodium Volt), Heerlen (Poppodium Nieuwe Nor) en Maastricht (Muziekgieterij) strijden om de winst. Onze professionele jury, bestaande uit Ingo Jetten (Trashed Attic Audio), Jorien Stravens (Popsport Landelijk) en Jules Weijers (Heads Up), zal tijdens de voorrondes met een kritische blik kijken en luisteren naar de optredens. Tijdens de laatste voorronde in de Muziekgieterij zullen zij de vijf finalisten bekend maken. De finale vindt plaats op zaterdag 8 december 2018 in de ECI Cultuurfabriek te Roermond.

Voorverkoop: een ticket voor een voorronde kost € 6,-. Tickets zijn verkrijgbaar via de websites van de verschillende poppodia. Mits een voorronde niet is uitverkocht, is er tijdens het evenement ook een dagkassa (tickets € 8,-). De act met het meeste publiek tijdens de voorrondes, wint  € 1000,- om te investeren in zijn/haar muzikale act/band. Fans van een deelnemer kunnen bij aankomst bij een voorronde hun stem uitbrengen om zijn/haar favoriet te steunen.

Prijzen: Aan het eind van iedere voorronde worden een ‘muzikant van de avond’ en een ‘boeking van de avond’ uitgeroepen. De muzikant van de avond ontvangt een goed gevulde goodiebag met leuke stimuleringsprijzen. De boeking van de avond wordt door het betreffende podium in de toekomst geboekt voor een show. Alle finalisten winnen een fotoshoot van een professionele popfotograaf en maken kans op podiumplekken op diverse Limburgse popfestivals (o.a. Bevrijdingsfestival Limburg, Mama’s Pride, Pop On Top). De winnaar van de finale krijgt een podiumplek op o.a. Pinkpop 2019, DVERS 2019 en wordt automatisch geselecteerd voor de Grote Prijs van Nederland. Verder krijgt de winnaar professionele coaching en technische begeleiding in het voortraject naar het Pinkpop festival en budget voor een studio opname.

Voor meer info over de voorrondes, of voor het kopen van tickets: bezoek de facebook events via https://www.facebook.com/popinlimburg/!

Gerelateerde artikelen met Nu of Nooit voorronde 4 in de NIEUWE NOR!

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht