Nieuws

NOTHING BUT THIEVES: NR 1 GOUDEN TIP BEVESTIGD VOOR PINKPOP 2018

Met de bevestiging van NOTHING BUT THIEVES kan de organisatie de meest genoemde naam van de Gouden Tip toevoegen aan het programma van Pinkpop 2018. De Britse band brak in 2015 met de single ‘Trip Switch’ door in Nederland en stond afgelopen november nog in een uitverkochte AFAS Live in Amsterdam. Door de ruim 14.000 deelnemers aan de Gouden Tip 2018 werd NOTHING BUT THIEVES het meest genoemd. Eerder werden ook al de dagafsluiters PEARL JAM (vrijdag), FOO FIGHTERS (zaterdag) en BRUNO MARS (zondag) van de 49ste editie van het festival aangekondigd. Pinkpop 2018 vindt plaats vier weken na Pinksteren op vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 juni op het festivalterrein Megaland in Landgraaf. De kaartverkoop van Pinkpop start op zaterdag 24 februari 2018 via www.ticketmaster.nl en de bekende Ticketmaster verkoop-adressen. 

De uit Southend afkomstige band Nothing But Thieves bestaat uit zanger Conor Mason, gitarist Joe Langridge-Brown, gitarist Dominic Craik, bassist Philip Blake en drummer James Price. Na de oprichting van de band in 2012 brachten ze enkele ep’s uit die al snel de aandacht trokken van de (internationale) muziekpers. Hun populariteit nam een vogelvlucht met het titelloze debuutalbum uit 2015, vol alternatieve gitaarrock met catchy pop feel. Met singles ‘Itch’, ‘Hanging’ en ‘Trip Switch’ bevestigde Nothing But Thieves hun naam. ‘Trip Switch’ behaalde zelfs de nummer 1 positie in de Billboard Alternative Songs en kreeg in Nederland de status van 3FM Megahit. In september van dit jaar kwam het tweede album van de band “Broken Machine” uit. De twee singles ‘Amsterdam’ en ‘Sorry’ werden ook meteen 3FM Megahit. Afgelopen jaar was de band als voorprogramma op tour met Muse en Twenty One Pilots, maar de succesvolle optredens op Lowlands 2017 en in de uitverkochte AFAS Live laten zien dat de band niet alleen bij de grote acts een graag geziene gast is.

De grote vraag naar Nothing But Thieves in de Gouden Tip is voor de organisatie het laatste zetje geweest om de band ook voor Pinkpop 2018 vast te leggen. De Gouden Tip is een Pinkpop traditie waarbij de bezoekers hun wensen kenbaar maken en hiermee het programma deels kunnen bepalen. Via de website kon men de afgelopen weken drie favoriete acts opgeven. Zo is de Gouden Tip voor de organisatie in al die jaren een uitstekend middel gebleken om te horen welke nieuwe acts men wil zien op Pinkpop en tevens maken de deelnemers kans op allereerste entreekaarten voor het festival.

PINKPOP 2018 – 15, 16 en 17 JUNI 2018
De 49ste editie van Pinkpop vindt plaats op vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 juni 2018 op het festivalterrein van Megaland in Landgraaf. De traditionele perspresentatie met bekendmaking van het programma vindt plaats op woensdag 21 februari 2018 in poptempel Paradiso te Amsterdam. De start van de kaartverkoop staat gepland op zaterdag 24 februari 2018. Let op: vóór de officiële start van de kaartverkoop worden al kaarten aangeboden, maar koop deze niet, dit zijn geen officiële kaarten!

Sinds 1990 staat Pinkpop in het Groot Guinness Book Of Records als het oudste onafgebroken georganiseerde popfestival. De eerste editie vond plaats op 18 mei 1970 in Geleen, waar Pinkpop zeventien keer plaats vond. In 1987 werd eenmalig uitgeweken naar Baarlo. Vanaf 1988 wordt Pinkpop gehouden op evenemententerrein Megaland in de gemeente Landgraaf en vindt daar komend jaar voor de 31e keer plaats. Voor meer informatie: www.pinkpop.nl.

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht