Nieuws

Nomineer jouw favoriete artiest en/of organisatie voor de Limburgse Popprijs 2021!

In het jaar 2021 heeft wederom een enorme groep aan artiesten en organisaties zich ingezet binnen en voor de Limburgse popmuzieksector. De uitreiking van de Limburgse Popprijzen 2021 mag dan ook niet uitblijven. Dit jaar vragen we alle muziekliefhebbers om een bijdrage te leveren aan de Limburgse Popprijs, door hun favoriete artiest en/of organisatie in te zenden! Artiesten, organisaties en interessante initiatieven die het afgelopen jaar een significante bijdrage hebben geleverd aan (de ontwikkeling van) de Limburgse popmuzieksector maken kans op een award en geldprijzen. Een externe commissie bestaande uit muziek professionals bepaalt uiteindelijk welke top 3 artiesten en organisaties uit deze inzendingen genomineerd worden.

Wat is de Limburgse Popprijs
De Limburgse Popprijs is een jaarlijks terugkerende award die wordt uitgereikt aan de Limburgse artiest, organisatie en professional die dat jaar de meest significante bijdrage hebben geleverd aan de Limburgse popmuziek. De Limburgse Popprijs bestaat uit vier categorieën:

Beste Limburgse Artiest, De Limburgse Belofte, Beste Limburgse Muziekorganisatie en De Limburgse Young Professional. Meer over de categorieën vind u op www.limburgsepopprijs.nl/wat-is-de-limburgse-popprijs/

Nomineer jouw favorieten tot en met 9 januari 2022!
Welke Act of Artiest heeft er dit jaar volgens jou de meest significante bijdrage geleverd aan de Limburgse Popmuziek? En welk collectief, podium, festival, of (vernieuwend) project was er écht voor de Limburgse popmuziek? Nomineer diegene die het volgens jou verdient deze prijs te winnen via www.limburgspopprijs.nl. Nomineren kan tot en met zondag 9 januari 2022.

Externe commissie
Een externe commissie bestaande uit muzikanten, organisatoren en prominenten uit de (Limburgse) popsector zullen zich buigen over de nominaties. Vanuit die longlist zal deze commissie een top 3 per categorie samenstellen en gezamenlijk een besluit nemen over de winnaars van de Limburgse Popprijs 2021. Met uitzondering van de categorie “De Limburgse Belofte”, want daar wordt de winnaar bepaald aan de hand van publieksstemmen. Binnenkort maken wij bekend wie er dit jaar deel uitmaken van de commissie.

Uitreiking
In 2020 werd de Limburgse Popprijs uitgereikt in de categorie Artiest aan ‘Blackbird’, in de categorie Sector aan “Poppodium Grenswerk Venlo”. En de belofte award ging naar Odillia. Wanneer de Limburgse Popprijzen van 2021 worden uitgereikt is nog niet bekend. Wat wel bekend is, is wederom de samenwerking met regionale omroep L1, die de uitreiking zullen livestreamen. Afhankelijk van de dan geldende corona-maatregelen kan er beperkt, op uitnodiging gevraagd, publiek aanwezig zijn.

Voor meer beeldmateriaal klik hier. 

Gerelateerde artikelen met Nomineer jouw favoriete artiest en/of organisatie voor de Limburgse Popprijs 2021!

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht