Nieuws

Nieuwe single Linda Zijlmans

Maandag 10 april presenteerde de Venlose singer-songwriter Linda Zijlmans haar nieuwe single ‘Lös of Leefde’. Deze single is het eerste werk van haar aankomende nieuwe album, waaraan Linda op dit moment werkt, samen met producer Tren van Enckevort (Rowwen Hèze). De single is te beluisteren op de website van Linda en binnenkort verkrijgbaar via i-tunes.

‘Lös of Leefde’ eerste werk van aankomend album met ‘dertigersdilemma’s’ als thema

Linda Zijlmans, onder andere bekend van de Venlose Revue, dialectformatie Op Geveul en haar EP ‘Vaerder’, werk momenteel aan een eerste album. Linda bevindt zich in de bloei van haar leven en alles lijkt haar voor de wind te gaan, en toch knaagt het soms…Het leven van een dertiger is niet altijd eenvoudig in de huidige tijd en maatschappij. Regelmatig hoort ze andere vrouwen praten over het maken van keuzes, het nastreven van ambities, twijfels over het moederschap en relaties, het krijgen of hebben van kinderen, er goed uit willen blijven zien en ga zo maar door… Die twijfels, die vragen, allemaal die balletjes die vrouwen hoog willen houden. Linda schreef over bovenstaande thema’s een tiental liedjes die dit najaar verschijnen op haar nieuwe album.

Samenwerking met o.a. Sjoerd Rutten, Richard Zoer en Bart Oostindie

Momenteel is Linda, samen met producer Tren van Enckevort, druk bezig met het opnemen van haar album. Ze werkt op haar album samen met drummer Sjoerd Rutten (oa Herberg de Troost en Toontje Lager), bassist Richard Zoer (oa dirigent Soldaat van Oranje) en gitarist Bart Oostindie (oa Arno Adams). Het album vormt een bundeling van herkenbare, ontroerende en grappige liedjes over twijfelen, op zoek zijn naar liefde, afscheid nemen, het krijgen of hebben van kinderen en het alledaagse leven in de huidige maatschappij. De liedjes vertellen samen Linda’s verhaal, en het verhaal van vele vrouwen.

Linda: “ Tren tilt mijn liedjes naar een hoger plan”

Linda over producer van Enckevort: “Het klikte meteen tussen ons. We werken heel prettig en vanuit gelijkwaardige basis samen. Tren hoort meteen hoe een liedje op de radio zou moeten klinken en tilt het dan tot een hoger plan.” 10 april komt de eerste single van het album uit: Lös of Leefde. Een liedje over twijfels in een beginnende relatie, jezelf afvragen: “Is dit echt? Of word ik zo weer aan de kant gezet door die ander? Is dit lust of is dit liefde?”

Voor meer informatie: www.lindazijlmans.nl

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht