Nieuws

Nieuwe project van Peter Beeker komt met eerste vinyl single.

Poppodium Grenswerk startte vorige maand samen met Sounds Record Shop Venlo een eigen platenmaatschappij onder de naam SINGLES ONLY CLUB. Daarop verschijnt vier keer per jaar een vinylsingle met exclusieve muziek. De tweede release op het label is van KOBLENZ, de nieuwe band van Peter Beeker. Leden van de club krijgen de single vier keer per jaar thuisgestuurd. De 7”-singles zijn ook los te koop. Op zondag 25 juni wordt de tweede Singles Only Club release gepresenteerd in Grenswerk. Tickets kosten 5 euro en voor 10 euro krijg je de nieuwe single erbij.

KOBLENZ is een nieuwe Utrechts/Venlose band rondom de Utrechtse formatie Woods on Fire, aagevuld met frontman Peter Beeker van Ongenode Gaste uit Venlo. Na het uiteenvallen van Ongenode Gaste duurde het niet lang voor Beeker dit nieuwe project omarmde. KOBLENZ maakt noisy indierock. Al in december 2016 werden de eerste songs opgenomen in Studio Joneski te Utrecht, de thuisbasis van Woods on Fire.

De acts voor SINGLES ONLY CLUB worden door Grenswerk en Sounds in gezamenlijkheid geselecteerd. Doel is om vier keer per jaar muziek van jonge bands uit te brengen en zo talentvolle en veelbelovende muzikanten een platform te bieden. De nadruk zal liggen op jonge Limburgse bands, maar daarbuiten kan ook. Daarnaast zijn live-opnames uit het podium een mogelijkheid. Grenswerk en Sounds willen projecten initiëren voor opkomende bands in de brede regio en deze een platform bieden waarop ze door een breed publiek gezien en gedeeld kunnen worden.

SINGLES ONLY CLUB moet een community van vinyl-aficionado’s worden. Liefhebbers kunnen lid worden door middel van een jaarabonnement. Dan wordt vier keer per jaar de single opgestuurd. De singles zijn verder ook los te koop bij Sounds Record Shop, Grenswerk eetcafé en in de webshop van Sounds. Bands verkopen de singles ook tijdens optredens.

Meer informatie of lid worden van de club: www.grenswerk.nl/singlesonlyclub

Gerelateerde artikelen met Nieuwe project van Peter Beeker komt met eerste vinyl single.

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht