Nieuws

Nieuwe Nor verschuift heropeningsfeest naar 29 april

Vanaf 11 maart weer activiteiten in Heerlens poppodium

Op 10 maart zou poppodium Nieuwe Nor met een grootschalig (her)openingsfeest haar nieuwe zaal vieren. De gratis bij te wonen avond, met een concert van The Dirty Daddies en de uitreiking van de Limburgse Popprijzen, zou via L1 live te volgen zijn. Vanwege de onzekerheid over hoeveel publiek er dan binnen de geldende coronamaatregelen welkom is, is besloten de avond in zijn geheel uit te stellen naar vrijdag 29 april.

Openingsfeest voor de hele stad

Het gezamenlijke uitgangspunt van alle partners, waaronder de Gemeente Heerlen en IBA Parkstad, is namelijk dat iedereen bij de heropening aanwezig moet kunnen zijn. Helaas is dit op 10 maart niet te garanderen. Directeurbestuurder Johan de Niet: “Het is onze intentie om de heropening te vieren met een feest voor de hele stad. Ondanks de mogelijke versoepelingen volgende week geven de corona-maatregelen ons te weinig voorbereidingstijd en zekerheid.” Jordy Clemens, wethouder cultuur: “Als er één vorm van cultuur per definitie laagdrempelig is en publiek uit alle leeftijdsgroepen trekt, is het popmuziek wel. De Nieuwe Nor wordt straks een brandpunt van popcultuur waar de bekendste artiesten van nu en de grootste talenten van straks elkaar voortdurend zullen gaan ontmoeten. Ik kan niet wachten!”. Peter van Zutphen, wethouder centrumontwikkeling vult aan: “Met dit poppodium heeft onze stad een pareltje van een podium waar ongetwijfeld heel veel mensen plezier aan gaan beleven. Hier zetten we Popstad Heerlen weer helemaal mee op de kaart.”

Kleine zaal trapt af

Ondanks het uitstellen van een grootse opening, herstart de Nieuwe Nor haar activiteiten wel. Op 11 maart vindt het concert van CUT_ plaats in de kleine zaal. Een week later staan er voor het eerst activiteiten in de grote zaal op de planning. Waaronder een concert van Goldband en dance-avonden met Joyhauser en een Deadly Guns labelnight. In maart staan er verder nog optredens van o.a. Oi Va Voi, Sophie Straat, Black Sun Empire, Tangarine en Joy Division Undercover gepland.

Nieuwe zaal open voor bezoek

In aanloop naar het grote heropeningsfeest op 29 april organiseren de Nieuwe Nor en in samenwerking met haar partners, Gemeente Heerlen en IBA Parkstad, een aantal momenten om een kijkje te kunnen komen nemen. Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart is de Nieuwe Nor een bijzonder verkiezingslokaal. Voorafgaand is er op 13 maart een jongerenverkiezingsdebat en ook de uitslagenavond op 16 maart vindt in de nieuwe grote zaal plaats. Tijdens de Open Dagen van IBA Parkstad op 23 en 24 april zullen er diverse activiteiten in- en rondom de Nieuwe Nor zijn en vanaf 11 maart zijn er weer reguliere activiteiten.

De Gemeente Heerlen werkt samen met partners IBA en Provincie Limburg aan de vernieuwing van het stadscentrum waar het poppodium de NIEUWE NOR onderdeel van uitmaakt. Dit onder de noemer: ‘Samen maken we het centrum’. Hiervoor ontvangt de Gemeente Heerlen een financiële bijdrage vanuit zowel IBA Parkstad en de Provincie Limburg

 

Gerelateerde artikelen met Nieuwe Nor verschuift heropeningsfeest naar 29 april

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht