Nieuws

Nieuwe Nor Nacht Academy – Een nieuwe stimulans voor lokaal talent!

De Nieuwe Nor, dé broedplaats voor lokaal talent, kondigt met trots een nieuw project aan: de Nieuwe Nor Nacht Academy! Dit innovatieve project is ontworpen om de talentontwikkeling van organisatoren binnen de dancescene in Parkstad en Zuid-Limburg naar nieuwe hoogten te tillen.

Na jaren van succes met livemuziek en ons ‘Artist in Residence’ traject, richten we ons nu met de Nieuwe Nor Nacht Academy specifiek op de dynamische wereld van dance en de innovatieve partijen erachter,
zegt Brent Bemelen, Hoofd Programmering bij Nieuwe Nor. “Onze samenwerking met lokale organisatoren binnen de Nieuwe Nor Nacht programmalijn was altijd al vruchtbaar. Nu willen we deze band versterken én ruimte creëren voor nieuwe initiatieven.”

Doelen van de Nieuwe Nor Nacht Academy
De Nieuwe Nor Nacht Academy heeft twee hoofddoelen: ten eerste willen we huidige organisatoren de kans bieden zich verder te professionaliseren en klaar te stomen voor hun volgende stap. Ten tweede willen we een nieuwe generatie creatief talent de kans geven om binnen onze locatie hun eigen unieke concepten te ontwikkelen en te laten groeien.

Selectieprocedure
Komend jaar bieden we binnen de Nieuwe Nor Nacht Academy plaats aan nieuwe organisatoren. Je kunt je aanmelden tot en met vrijdag 26 juli 2024 via een online formulier op de website. Selectie vindt plaats op basis van een pitch. We zoeken initiatieven die een unieke toevoeging vormen aan ons huidige danceprogramma. Natuurlijk krijgen ook huidige organisatoren de kans om zich verder te ontwikkelen binnen de Academy.

Kennisdeling en groei
Deelnemende organisaties krijgen de mogelijkheid om diverse seminars en panels bij te wonen, geleid door topprofessionals met expertise in conceptontwikkeling, financiën, productie, marketing en sales. Zo
kunnen we door kennisdeling bijdragen aan de verdere groei en professionalisering van deze organisatoren. “We zijn erin geslaagd om een aantal key-players uit de dancescene naar Heerlen te halen om hun kennis met deze jonge organisatoren te delen,” zegt Daniël Stroes (projectmanager Nieuwe Nor Nacht Academy). “Denk hierbij aan mensen werkzaam bij organisaties als Amsterdam Dance Event, ID&T, Platinum Agency en Liquicity.

Eindresultaat
Het hoogtepunt? Deelnemende organisatoren krijgen budget om minimaal één avond te programmeren binnen Nieuwe Nor Nacht, zodat ze hun opgedane kennis direct in de praktijk kunnen brengen. Voor huidige organisatoren betekent dit een kans om hun concepten verder te verfijnen en te professionaliseren.

Heb je vragen of wil je je aanmelden? Neem dan contact op via info@nieuwenor.nl of bezoek onze website www.nieuwenor.nl/academy. Mis deze kans niet om deel uit te maken van de volgende stap in de dancescene!

Gerelateerde artikelen met Nieuwe Nor Nacht Academy – Een nieuwe stimulans voor lokaal talent!

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht