Nieuws

Nieuwe Nor lanceert wekelijkse livestream dance

Dans elke zaterdagavond vanuit huis mee met Nieuwe Nor Nacht  •LIVE

Ook tijdens de coronacrisis laat poppodium NIEUWE NOR haar bezoekers niet los. Middels diverse online activiteiten blijven we in contact met elkaar. Dance-platform Nieuwe Nor Nacht nodigt de komende weken elke zaterdagavond een DJ uit in de popzaal van de Nieuwe Nor. Het Heerlense poppodium verplaatst zoveel mogelijk van haar activiteiten naar de online omgeving: van veilingen voor het goede doel tot een historische talkshow en een online fietstocht…

De zaal van poppodium NIEUWE NOR blijft de komende weken danwel verstoken van bezoekers, óp het podium is er wél activiteit. Dance-platform Nieuwe Nor Nacht presenteert vanaf 4 april élke zaterdagavond onder de noemer Nieuwe Nor Nacht •Live dj-sets van lokale artiesten in diverse genres. De DJ’s vertegenwoordigen steeds een van de dance-avonden die vanwege het coronavirus naar een latere datum in het jaar zijn verplaatst. De DJ’s creëren middels een realistische uitgaanssetting met licht & geluid in anderhalf uur een ware dance-avond zoals Nieuwe Nor Nacht bezoekers dit gewend zijn.

Tijdens de Nieuwe Nor Nacht •LIVE sessies passeren o.a. Murder Tribe, Rick Roblinski, RXmode, POPE, Havey, OTM, Keptain en Brent New de revue. waarmee direct de breedte van de dance-programmering van poppodium NIEUWE NOR zichtbaar wordt. Genres als Uptempo Hardcore, Dark Electro, Psytrance, Drum & Bass, Early Hardcore, Techno, Bass, Afrohouse en zelfs Emo/Poppunk komen voorbij. Stiekem hoopt het podium ook op een metal dj-set van burgemeester Emile Roemer…

Met dit initiatief, dat zowel op de social media kanalen van Facebook en Instagram te zien zal zijn vanaf 21:00 uur, hoopt het poppodium het weekend-gevoel toch een beetje aan te wakkeren bij alle thuiszitters. En dus nodigen we iedereen van harte uit om actief deel te nemen aan deze dansuurtjes, van Eijsden tot Groningen, maar dan wel veilig, helemaal volgens de voorschriften van het RIVM, in eigen huis. En die extra beweging is mooi meegenomen!

Poppodium Nieuwe Nor verschuift de komende tijd ook andere activiteiten naar de online omgeving. De in januari en februari opgenomen talkshow-avonden rondom het 50-jarig bestaan van De NOR zijn elke maandagavond (20:30 uur) op Facebook te zien. Vanaf 5 april is er een online veiling van Born From Pain canvas-foto’s ten gunste van Café Bluff, dé thuishaven van underground muziek in Parkstad. De voor Tweede Paasdag (10:00 uur) geplande fietstocht Social Ride wordt niet alleen verplaatst naar september, maar kan ook online verreden worden via indoor fietsapp Zwift. Ook doet het poppodium mee aan de serie Home Grown, een initiatief van Pop In Limburg en de Limburgse poppodia waarbij Limburgse artiesten een nieuw nummer schrijven over artiest zijn in tijden van thuis-isolatie.

Nieuwe Nor Nacht •LIVE is vanaf 4 april om 21.00 elke zaterdagavond te volgen via de social media  kanalen (Facebook en Instagram) van poppodium Nieuwe Nor en Nieuwe Nor Nacht. De eerste aflevering in de serie ’50 Jaar NOR verteld’ is al te vinden via de Facebook pagina van de Nieuwe Nor; de volgende afleveringen zijn gepland op maandagen 6,13 en 20 april telkens om 20:30 uur. Ook de online veiling voor Bluff vind je op de Facebook pagina van de Nieuwe Nor. Deze loopt van 5 t/m 8 april. De fietsttocht Social (Media) Ride wordt verreden op maandag 13 april (Tweede Paasdag) om 10:00 uur.

Gerelateerde artikelen met Nieuwe Nor lanceert wekelijkse livestream dance

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht