Nieuws

Nieuwe namen bekend voor JazzOUT Fest Limburg in Roermond, Venlo, Maastricht en Heerlen!

Sevens (Roermond)

Sevens zal op 1 april in de ECI Cultuurfabriek in Roermond voor Cory Wong het festival openen met zwoele beats en een soulvolle stem. Sevens is een ervaren songwriter, met een grote passie voor het vertellen van verhalen. Zijn meeslepende baritonstem, betoverende dynamiek en diepgaande lyriek nemen je mee op een reis door hart en ziel. Sevens’ autobiografische, melancholische debuut-EP wordt alom geprezen. Hij won er eind 2021 de prestigieuze ‘Sound Track’ prijs mee. Luister hem hier en beleef het live op JazzOUT Fest Limburg – Roermond!

Jef Neve & Teus Nobel: 100 jaar Toots (Venlo)

Grenswerk en De Maaspoort in Venlo worden een eerbetoon van sterniveau rijker: Jef Neve (piano) en Teus Nobel (trompet, flügelhorn) nemen met heel veel eerbied en liefde voor dé nationale jazzheld van de Belgische jazz zijn indrukwekkende repertoire onder handen in hun puurste samenwerking, in duo. De altijd charmante Brusselse Toots Thielemans met zijn ‘mondmuziekske’ zou op 29 april 2022 100 jaar oud geworden zijn. Verwacht een greep uit het jazz- maar ook het filmisch repertoire van Baron Thielemans, doorspekt met mooie verhalen over Neve & Nobel’s eigen ervaringen met Toots, maar vooral hele mooie, hele pure muziek.

The Jazz Orchestra of the Concertgebouw & Sabrina Starke: The Story of Nina Simone (Maastricht)

Ook bij Theater aan het Vrijthof in Maastricht spelen sterren van wereldklasse de sterren van de hemel. Samen met singer-soul-writer Sabrina Starke zoekt het Jazz Orchestra of the Concertgebouw de rafelranden op in het wonderschone en zeer persoonlijke oeuvre van onvergetelijke jazz-zangeres en mensenrechtenactiviste Nina Simone. Een belangrijk inspiratiebron voor Starke, die met haar melodische en krachtige stem ieders hart raakt. Gecombineerd met een bigband met een ijzersterke ritmesectie en dito blazers die over de hele wereld touren met grote (inter)nationale solisten, wordt deze ode alleen maar genieten. Het programma is zo sterk dat iedereen erdoor overtuigd wordt, jazz-liefhebber of niet.

Marc Huynen Invites (Heerlen)        

Tijdens JazzOUT Fest Limburg worden op drie festivallocaties (Heerlen, Venlo en Maastricht) lokale toppers uitgedaagd musici uit te nodigen waarmee ze graag zouden spelen, maar waartoe ze nooit de gelegenheid hebben gehad. In Parkstad Limburg Theaters in Heerlen is het podium aan Heerlense trompettist Marc Huynen, die een line-up heeft samengesteld met topmusici uit Nederland, België en Duitsland. Voor deze Marc Huynen invites zal hij samen spelen met Jesse van Ruller (gitaar), Matthias Nowak (contrabass) en Mimi Verderame (drums).

Gerelateerde artikelen met Nieuwe namen bekend voor JazzOUT Fest Limburg in Roermond, Venlo, Maastricht en Heerlen!

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht