Nieuws

Nieuwe data voor uitgestelde tour Sandra van Nieuwland

Zangeres Sandra van Nieuwland gaat in oktober alsnog op tournee door Nederland. Na de release van haar single ‘Little One’ eind februari van dit jaar, zou de Nederlandse singer-songwriter in april en mei toeren langs de Nederlandse popzalen, maar logischerwijs ging daar een streep doorheen. Nu kan de Human Alien and More-tour in oktober toch van start – mits het virus onder controle blijft natuurlijk. Voor vijf van de shows geldt dat deze voor zittend publiek en passend binnen de huidige RIVM-richtlijnen zullen plaatsvinden. De overige shows worden verplaatst naar april 2021, omdat voor deze optredens geen andere werkbare vorm gevonden kan worden passend binnen de huidige maatregelen.

Niet stilzitten
Wanneer optreden je dagelijkse werk en voornaamste bron van inkomsten is, zorgt een lockdown zoals die van de afgelopen maanden ervoor dat je leven op zijn kop staat. De hele muziekindustrie lag ineens stil. Net als veel andere artiesten heeft Sandra echter niet stilgezeten. De vrijgekomen tijd gaf ruimte voor het schrijven en opnemen van nieuwe muziek. Middels livestream-optredens bleef ze in contact met het publiek.

Toch kan Sandra niet wachten om straks weer op tour te gaan: “Naast livestreams heb ik de afgelopen maanden wel een paar kleine shows gespeeld, waar dat mogelijk was binnen de richtlijnen. Dat was bijzonder om te kunnen doen, in zo’n intieme setting en na zo’n tijd thuis te hebben gezeten. Die connectie met en tussen het publiek, samen kunnen genieten van muziek, dat is het allermooist. Ik kijk er dan ook naar uit om na zo’n lange aanlooptijd straks langs de popzalen van Nederland te toeren. Al is het dan nog op een aangepaste manier en voor een kleiner publiek, het belangrijkste is dat het weer kan!

Human Alien and More 
Sandra en haar muzikanten barsten van de energie en zin om de show ‘Human Alien and More’ eindelijk naar het publiek te brengen. Naast materiaal van haar meest recente album ‘Human Alien’, zullen natuurlijk ook de hits van de albums ‘And More’ en ‘Banging On The Doors Of Love’ voorbij komen. Uiteraard wordt ook de nieuwe single ‘Little One’ – het gevoelige nummer dat Sandra schreef voor het kindje dat haar ex afgelopen lente kreeg met zijn nieuwe liefde – niet vergeten. Met bezoekers die reeds kaarten hadden gekocht, zullen de betreffende zalen contact opnemen.

De tour start dit najaar in Poppodium Volt op zondag 25 oktober.

Over Sandra van Nieuwland
In 2012 beleeft zangeres, songwriter en muzikante Sandra van Nieuwland haar doorbraak bij The Voice of Holland. Ze wint het seizoen niet, maar scoort wel grote hits met onder meer de nummers More en Keep Your Head Up. Ze breekt records in de Nederlandse hitlijsten door tegelijkertijd op nummer 1, 2 en 3 te staan. Haar debuutalbum And More wordt platina. Na het avontuur bij The Voice richt Sandra zich op het schrijven van eigen muziek en ontvangt de Edison voor beste popalbum met Banging On The Doors Of Love. Eind 2018 volgt alweer haar vierde, dit keer in eigen beheer uitgebrachte album Human Alien en toert ze langs de Nederlandse theaterzalen. In 2019 brengt ze in het kader van Bevrijdingsdag de single Thirsty Dolphins uit en verschijnt later in het jaar de kerstsingle Mirrors. In februari 2020 brengt Sandra het gevoelige Little One uit, geschreven voor het kindje dat haar ex deze lente kreeg met zijn nieuwe liefde.

Meer informatie en kaartverkoop: www.sandravannieuwland.com/shows

 

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht