Nieuws

Nieuw stadsfestival op de Lage Loswal

De Maaspoort en Grenswerk brengen vier weekends programma

Het hernieuwde park aan de Lage Loswal in Venlo is deze zomer het decor voor het nieuwe stadsfestival Aan de waterkant. Het evenement is een samenwerking van Poppodium Grenswerk en De Maaspoort Theater & Events en staat in het teken van muziek, theater, lokaal eten en drinken op een historische plek in Venlo. De eerste namen voor het festival worden vanaf morgen (woensdag) bekend gemaakt. De kaartverkoop start aanstaande zaterdag 3 juli om 11:00 via www.aan-de-waterkant.nl.

Aan de Waterkant is het eerste evenement dat plaatsvindt in het nieuwe park ‘t Bat aan de Maas. Voor De Maaspoort en Grenswerk is het park een logische plek voor een nieuw evenement, op een steenworp afstand van beide podia. Een ideale plek voor een reeks concerten en voorstellingen in augustus bij ondergaande zon. In de zomer van 2021 vinden vanwege corona nog steeds vrij weinig festivals en evenementen plaats. Daarom organiseren Grenswerk en De Maaspoort de handschoen deze reeks zomerconcerten- en voorstellingen in de Venlose binnenstad.

Tijdens de concerten en clubavonden wordt de 1,5 meter losgelaten en is naast het ticket een negatieve coronatest of vaccinatiebewijs nodig. De theatervoorstellingen zijn ingericht op 1,5 meter. Het publiek zit op stoeltjes en hier is testen voor toegang niet nodig. Daarnaast is er nog een terrasgedeelte dat op de programmadagen vanaf 12.00 uur open is.

De programmering wordt deze week bekendgemaakt via persberichten, social media en de website www.aan-de-waterkant.nl. De ticketverkoop start aanstaande zaterdag 3 juli om 11:00 via www.aan-de-waterkant.nl. Het festival vindt plaats tussen 30 juli en 22 augustus.

De podia werken tijdens het evenement samen met Café De Locomotief als horeca-partner. Ook zal er een gevarieerd food aanbod neergezet worden door verschillende lokale ondernemers.

Aan de Waterkant is een samenwerking van Poppodium Grenswerk, De Maaspoort Theater & Events en wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Venlo, Kickstart Cultuurfonds, Fonds Podiumkunsten.

 

 

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht