Nieuws

Nieuw reeks events onder de naam Live in de Doolhof

Kool & The Gang en André Kuipers naar Tegelen

Kool & The Gang staat op donderdag 5 september in Openluchttheater De Doolhof. De band uit New Jersey is een van de grootste funk/discobands ter wereld. Het gaat om een exclusieve Nederlandse show. Astronaut André Kuipers komt een dag later naar Tegelen met een nieuwe openluchtvoorstelling. Het zijn de eerste twee namen van een nieuwe reeks zomerevents onder de naam Live in de Doolhof. Live in de Doolhof is een samenwerking tussen boekingskantoor Friendly Fire, Poppodium Grenswerk en De Maaspoort Theater en Events. De kaartverkoop start vrijdag 29 maart om 10.00 uur.

De drie partijen hebben de intentie om de komende jaren meer concerten en theaterproducties gezamenlijk te produceren. Friendly Fire is een van de grootste boekingskantoren en concertorganisators van Nederland. Grenswerk is het poppodium in Noord-Limburg, het podium organiseerde al eerder succesvolle events in Openluchttheater de Doolhof. De Maaspoort Theater en Events is als grootste theater van Noord- en Midden-Limburg aangesloten als derde partner.

Kool & The Gang is de eerste bevestiging in de samenwerking. De band is een Amerikaans funk-instituut met ontelbare iconische nummers zoals Celebration, Jungle Boogie, Get Down On It, Ladies Night en Summer Madness. Songs die bijna allemaal eeuwigheidswaarde kregen met de opkomst van de hiphop in de jaren negentig: de band uit New Jersey is een van de meest gesampelde acts ooit. Kool & The Gang bestaat in 2019 precies vijftig jaar. Het collectief speelde vanaf 1964 onder verschillende bandnamen maar werd in 1969 Kool & The Gang, waarna in de jaren zeventig de wereld veroverd werd. De band verkocht wereldwijd meer dan 70 miljoen albums.

In 1969 werd niet alleen Kool & The Gang opgericht: in dat jaar zette ook de eerste man voet op de maan. Ook die gebeurtenis is dit jaar precies vijftig jaar geleden. Vandaag de dag blijft de maan fascineren. Daarom organiseert astronaut Andre Kuipers in september 2019 een bijzondere reeks buitenconcerten in de grote openluchttheaters van Nederland. Daarbij komt Kuipers ook naar de Doolhof in Tegelen. Hij zal zijn publiek meenemen op een reis naar de maan.

Zijn boeiende verhalen worden ondersteund door spectaculaire beelden en afgewisseld met klassieke muziek geïnspireerd op de maan, verzorgd door het 20-koppige strijkorkest Kamerata Zuid o.l.v. dirigent Frank Adams. Het belooft een bijzondere beleving te worden waarbij je zittend onder de sterrenhemel kunt mijmeren, maar je bovenal kunt verwonderen over hoe prachtig en bijzonder de maan is.

De kaartverkoop van Live in de Doolhof start vrijdag 29 maart om 10.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via de websites van Friendly Fire, Grenswerk en De Maaspoort.

Gerelateerde artikelen met Nieuw reeks events onder de naam Live in de Doolhof

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht