Nieuws

Nieuw online portaal Pop in Limburg gelanceerd!

Op woensdag 5 april lanceert Stichting Popmuziek Limburg (SPL) in samenwerking met het Huis voor de Kunsten Limburg en de Limburgse poppodia het nieuwe online platform voor de Limburgse popsector: www.popinlimburg.nl. De website wordt hét portaal voor en door de Limburgse popsector: alles en iedereen die interesse heeft in popmuziek of werkzaam is binnen de popsector, kan er terecht. Niet alleen voor het ophalen van informatie maar ook voor het  aanleveren van content. Dit nieuwe platform (online omgeving) vervangt de huidige website van SPL en biedt een breed platform voor de hele Limburgse popsector.

De website biedt een overzicht van het laatste popnieuws en van projecten op het gebied van educatie en talentontwikkeling. Ook zijn alle evenementen en concerten in de provincie te vinden in de agenda. In het popboek, de ‘gouden gids’ van de Limburgse popsector, maakt Pop in Limburg zichtbaar welke acts, podia, festivals, studio’s en andere actoren er actief zijn in de provincie. Er is een speciaal reserveringssysteem voor oefenruimtes ontwikkelt waarmee muzikanten, bands en DJ’s  met een eigen account snel en gemakkelijk een repetitieruimte kunnen reserveren bij de aangesloten partners. Het prikbord biedt de mogelijkheid om, als een heuse marktplaats, tweedehands instrumenten aan te bieden. De website is tevens een bron voor allerhande praktische vragen voor muzikanten en organisatoren. Bij de sectie popadvies kunnen muzikanten terecht met vragen over bijvoorbeeld contracten, gageverklaringen of promotieplannen. Organisaties als podia en festivals kunnen meer te weten komen over o.a. regelgeving, vrijwilligersbeleid of subsidieregelingen.

De website is ontwikkeld door het Huis voor de Kunsten Limburg en webdeveloper Sascha Teschner in opdracht van Stichting Popmuziek Limburg en het platform Limburgse poppodia. Aanleiding was dat de huidige website van SPL dringend aan vervanging toe was. Uit de vele gesprekken met het Limburgse popveld heeft SPL geconcludeerd dat er een sterke behoefte is voor een breder online platform voor de hele popsector. Het idee om een nieuwe portaal te ontwikkelen met een nieuwe uitstraling en eigen identiteit werd dan ook snel aangenomen en ontwikkeld. De naam ‘Pop in Limburg’ lag het meest voor de hand en spreekt ook het meest tot de verbeelding. Uiteindelijk is webdeveloper Sascha Teschner, onder andere ook verantwoordelijk voor de website van Pinkpop, aan de slag gegaan met de ontwikkeling en identiteit van de website.

Muzikanten, bands, DJ’s, producers, muziekcollectieven, podia en festivals, maar ook popfotografen, studio’s, verhuurbedrijven etc., kortom iedereen die actief is binnen de popsector kan een eigen profiel aanmaken in het popboek. De sector zelf is verantwoordelijk voor de content. Iedereen mag nieuws, agendapunten en prikkers toevoegen. De eindredactie van de website is in handen van Stichting Popmuziek Limburg.

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht