Nieuws

Niets doen is geen optie. Wandelen met Vaderdag!

Niets doen is geen optie. Wandelen met Vaderdag! We wilden iets rond Moederdag. Mama’s Pride brengt – muziek op locatie – gecombineerd met een wandel-/speurtocht nu de cijfers beter zijn, uiteindelijk in het Vaderdagweekend. 

Iedereen kan deelnemen, sterker nog: ‘A Walk with Mama’ is gratis. En iedereen die de tocht loopt, krijgt op het eind een Mama’s Pride-speldje! “Alweer niets doen, was geen optie. Vandaar dat we een uniek concept bedachten en dat we nú wel veilig kunnen uitvoeren. We brengen live muziek op diverse locaties die we via QR-codes bij de mensen brengen. Dus neem wél je smartphone mee.” zegt Koen van den Berg enthousiast.

Mama’s Pride is normaliter de aftrap van het festivalseizoen; brengt rond Moederdag twee dagen live muziek. “Dat worden nu een-op-een-concerten met verrassende (culturele) vragen.” weet cultuur-wethouder Andries Houtakkers. Die samen met zijn collega wethouder Judith Bühler en het team van Mama’s Pride onlangs de wandeling proefliep. “Ik zag stukjes van Geleen, die ik niet kende” meldt zij enthousiast. “Ik neem mijn moeder ook mee!”

Muzikale verrassingen verzorgen de hiphop-revelatie FØNKL (net een nieuw album uit), als ook Stan Smeets (Hard2Get), naast nestor Ben Erkens en een erg leuk jeugdig zangroepje van Vocal School Nancy Deusings. De tocht is naast diverse muzikale aspecten, doordrenkt met cultuurhistorische weetjes die mede dankzij de inbreng van Ad Hoogenboom van Heemkundevereniging Geleen aan bod komen.

Een paar goede doelen zijn erbij betrokken. Lokale ondernemers ondersteunen het, de Stichting FSI, Pop In Limburg en dankzij een provinciale en gemeentelijke bijdrages, gaat Mama’s Pride nu dus ‘anders’ het derde weekend van juni van start en wederom geheel gratis.

Starten kan zaterdag 19 en zondag 20 juni tussen 10:00 uur en 16:00 uur. Aanmelden via www.MamasPride.nl is een vereiste. Het spreiden van de wandelaars is zo gewaarborgd. Met je telefoon in de hand verken je op een leuke manier het Geleense land.

Tip. Loop wél samen met je familie/vrienden want de vragen zijn best pittig (en niet google-baar). De prijzen zijn groots. Veel wandelplezier!

Gerelateerde artikelen met Niets doen is geen optie. Wandelen met Vaderdag!

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht