Nieuws

Myouthic Bigband Experience

Zaterdag 9 en zondag 10 april staat er iets bijzonders te gebeuren: dan komen er muzikale jongeren uit heel Limburg samen om muziek te maken en zich te laten inspireren en coachen door professionele jazzmuzikanten.

Deze “Myouthic Bigband Experience” is ontstaan door een samenwerking tussen Myouthic, JazzOUT Fest Limburg en Openluchttheater Thorn.

De Myouthic Bigband Experience is een evenement dat jonge zangers en muzikanten (13 t/m 20 jaar) wil inspireren en motiveren om samen te spelen in een bijzonder genre: jazzmuziek. Ze ontmoeten in het weekend van 9-10 april leeftijdgenoten uit de hele provincie en gaan samen aan de slag met een improvisatie workshop, inspiratie sessies en ze mogen het podium op met professionele jazz muzikanten en de Myouthic Bigband. Dit is een hele mooie aanvulling op hun muzikale ontwikkeling van de jonge deelnemers. Ook doen er studenten mee van het Junior Jazz Department van het conservatorium in Maastricht.

Het weekend wordt georganiseerd in samenwerking met JazzOut Fest Limburg 2022. Stichting Intercity Jazz Limburg organiseert het JazzOut Fest Limburg 2022 van 1 t/m 9 april in vijf steden met een zeer gevarieerd programma van amateurmusici tot wereldtop. Naast het festivalprogramma loopt er een parallel programma dat workshops en jamsessies op verschillende niveaus omvat.

Dit programma richt zich niet enkel op de deelnemende steden maar wil ook graag in de buiten stedelijke regio aanbod realiseren. Vanuit die gedachte is contact gezocht met Stichting Myouthic. Na enkele gesprekken ontstond het idee een toegankelijk kennismakingsevenement met jazzmuziek voor jongeren te organiseren met behulp van de Myouthic Bigband. Het resultaat is een weekend vol met workshops, inspiratie sessies, repetities en optredens.

Na benadering van het Openluchttheater Thorn waren zij ook enthousiast en was de concertlocatie gevonden. Voorts werd contact gezocht met de professionals die de jongeren zouden gaan coachen en begeleiden. Dat werden docenten van de Junior Jazz afdeling van het Conservatorium Maastricht en leden van Jo Didderen & L’Équipe de Rêve. De wens bij alle partijen bestond om een koppeling te maken met het voortgezet onderwijs. Jongeren in deze categorie die een aardig staaltje zingen of die een blaasinstrument spelen (B-niveau of hoger) kunnen deelnemen.

Op zaterdag 9 april worden workshops en inspiraties sessies gegeven die jongeren wegwijs maken in de jazzmuziek en improvisatie. Adams Music Centre in Ittervoort heeft hier haar locatie voor beschikbaar gesteld. De junior Jazz studenten kunnen die dag deelnemen aan een jam-sessie samen met leden van Jo Didderen & L’Équipe de Rêve.
Zondag 10 april zal het weekend afgesloten worden met een concert volgens het meester – gezel principe: de Bigband Experience deelnemers staan op de planken met de Myouthic Bigband en studenten van het Junior Jazz Department van het Conservatorium Maastricht verzorgen een optreden samen met Jo Didderen & L’Équipe de Rêve, een bekende naam in de jazzscene.
Kosten voor deelname voor het hele weekend zijn €20,-.

Het concert op zondag 10 april is toegankelijk voor publiek. Het begint om 14.00 uur. Het Openluchttheater Thorn is open voor publiek vanaf 13:30uur. Het theater is overkapt en licht naast de Abdijkerk. Tickets (à €10,-) zijn na 23 maart verkrijgbaar via www.openluchttheaterthorn.nl

Thorn is autoluw, er is een parkeerplaats op 10 minuten loopafstand: Waterstraat 7, Thorn.

Jongeren (koperblazers, saxofonisten, zangers en zangeressen 13 t/m 20 jaar) met voldoende muzikale ervaring kunnen zich nog aanmelden om mee te doen aan de Myouthic Bigband Experience tot 20 maart via www.MyouthicBigband.nl

 

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht